Swingers site uit de oude doos

Willen jullie een betrouwbare datingsite dan kunnen we jullie SDC van harte aanbevelen, veel stellen en altijd goeie dates! Klik hier om naar SDC te gaan, echt goed!

Vorige eeuw stond het internet nog in de kinderschoenen. We hadden een simpel 14K4 modempje en een 386DX2 computer.
Planet internet maakte het mogelijk met zogenaamde Homedirectories om voor de klant een simpele HTML pagina te maken en zodoende een tekstuele website met slechts een paar afbeeldingen aan de wereld te tonen. Google bestond nog niet. Je moet dan denken aan 2003…Altavista…

Op onze chat kwam ik in gesprek met Paul (en zijn vrouw Christa), hij komt al vaker op onze site (ook toen deze nog helemaal niet populair was) en heeft ontzettend goed meegeholpen met het bedenken van goede ideeën om onze site nòg toegankelijker en dus populairder te maken.

Het blijkt dus dat Paul vroeger zelf een informatieve website draaide om het swingen aan de man te brengen.

Zo zag dat er dus uit, en dat was al vrij modern voor die tijd!

Paul bedankt voor deze leuke input en ik hoop dat we met veel plezier verbonden zullen blijven, geef Christa een dikke kus van ons!

xxx Ray en Anita

Een screenshot van de site, de knoppen werken niet meer.

Deze tekst stond toentertijd op de site:

Parenclubs – het echte verhaal!

Over parenclubs hoor je de meest wilde verhalen, meestal van mensen die er zelf nog nooit geweest zijn maar wel zeer tot de verbeelding sprekende verhalen kennen. Ja, ja, … ‘van horen zeggen’.

Maar wat is een parenclub eigenlijk, hoe gaat het eraan toe,… is het misschien iets voor jullie of voor jou?

Het woord parenclub moet je niet te letterlijk nemen. In veel parenclubs kan je ook als alleengaande man en zeker als alleengaande vrouw binnen. De meeste parenclubs hebben echter wel één of meerdere avonden die enkel gereserveerd zijn voor stellen, meestal de zaterdagavond. Sommige parenclubs zijn enkel voor stellen toegankelijk, niet dat je echt een stel moet zijn, als je maar met twee aankomt, man en vrouw wel te verstaan. Het gebeurt vaak dat mannen een date zoeken om samen een avondje naar een parenclub te gaan. Informeer in elk geval van te voren wanneer het alleen voor stellen en wanneer het gemengd is. En vergeet niet te vragen of je moet reserveren, want ook dat wordt steeds meer gebruikelijk.
Sommige stellen geven de voorkeur aan avonden zonder alleengaande mannen, andere stellen vinden het juist fijn wanneer er wat meer mannen zijn. Alleengaande vrouwen kom je wat minder tegen, alhoewel dat wel steeds meer begint te komen.

Oke, je hebt de stoute schoenen aangetrokken en bent naar een parenclub gereden. Niet zelden durven stellen of alleengaanden de eerste keer niet naar binnen te gaan. Sommigen blijven zelfs een tijdje op de parkeerplaats staan om dan toch maar terug naar huis te gaan. De drempelvrees ligt vaak hoog in het begin. Het onbekende en de wilde verhalen schrikken sommigen af. Daarom even terug met de voetjes op de grond,… we staan op de parkeerplaats, wat nu?

Soms geven parenclubs korting als je voor een bepaalde tijd binnen bent, bijvoorbeeld voor 21.00 uur. Dit geeft meteen de gelegenheid om wat andere mensen een beetje beter te leren kennen. Bovendien kan je dan op je gemak even rondkijken voor de grote drukte. Je belt aan of gaat gewoon naar binnen. In de entree kan je uitleg vragen over het hoe, wat, waar en wanneer. Daarnaast kan je vaak om een rondleiding vragen om je een beetje wegwijs te maken. Indien dit de eerste keer is dat je de club bezoekt, zal men vaak om een identiteitsbewijs vragen, onder de 18 kom je in een parenclub niet binnen. In veel clubs zal men ook een lidmaatschapskaart voor je maken, sommige clubs vragen hier geld voor. Buiten deze clubkaart moet je natuurlijk ook nog de entree betalen. Als richtprijs mag je rekenen ergens tussen de 40 en 100 euro per stel of tussen de 40 en 100 euro voor een alleengaande. Deze prijzen verschillen van club tot club dus een vaste prijs kunnen we niet noemen. De entreeprijs is er vaak afhankelijk van of er eten bij inbegrepen is of niet. In bijna alle clubs zijn de drank en de hapjes of de maaltijd voor de hele avond inbegrepen.
Als alleengaande zal je vaak een beetje meer moeten betalen dan een stel, tenzij je tot het vrouwelijk geslacht behoort, dan mag je vaak gratis naar binnen. Het lijkt misschien een beetje oneerlijk, maar een club draait nou eenmaal op de aanwezigheid van stellen en vrouwen. Als alleengaande mannen voor een prikkie naar binnen zouden kunnen dan krijg je een gigantisch overschot aan mannen en dan blijven de vrouwen en stellen juist weg. De vrouwen worden in iedere club dan ook in de watten gelegd, zij zijn de baas. Het moet echter gezegd worden, op gemengde avonden zal je wel redelijk wat alleengaande mannen tegen komen, maar weinig alleengaande vrouwen.

Als dit de eerste keer in de parenclub is, zal je een rondleiding kunnen krijgen, soms moet je hier zelf om vragen. Waar zijn de kleedkamers, de douches, de speelruimtes, de bedden, de sauna,… kortom wat kan je allemaal in de club beleven. Bij volgende bezoeken moet je gewoon je clubkaart tonen en kan je direct naar binnen.

Zo, we zijn de drempel al over. Wat nu? Eigenlijk kan je de meeste clubs het beste vergelijken met een disco of een kroeg. Je kan dansen, drinken en met anderen een babbeltje maken. De sfeer is meestal wel een stuk losser, mensen maken hier makkelijker contact met elkaar. Als er die avond maaltijden zijn, kan je een stukje eten, meestal een buffet van een behoorlijke kwaliteit.
De meeste parenclubs stellen dat je tot een bepaalde tijd of in een bepaald gedeelte in je gewone kleren kan rondlopen. Vaak verwacht men wel dat je na een bepaald tijdstip, bijvoorbeeld 22.30 uur, alleen nog lingerie draagt. Naarmate de avond vordert en er steeds meer mensen in lingerie rondlopen, zal je ook zonder moeite je lingerie aantrekken, op een gegeven moment ga je immers meer opvallen met je gewone kleren aan dan met lingerie. Vaak worden er in parenclubs ook thema-avonden gehouden of staat er iets speciaals op de agenda, strip-tease, body-painting, massage,…
Voordat je in je lingerie gaat, zal je meestal wel aan de praat zijn geraakt met andere stellen. Dit kan bijdragen tot het wat rustiger worden en wennen aan de nieuwe omgeving. In de praktijk zal je merken dat je binnen vijf minuten gewend bent. Denk ook niet dat alleen top-modellen clubs bezoeken, dit zijn gewone mensen, van dun tot dik, van klein tot groot en van jong tot oud. Als op een gegeven moment iedereen in lingerie rondloopt, kan je je ogen de kost geven aan alles wat je verleidelijk vindt. Dansen of niet, dat beslis je zelf. De muziek verschilt van club tot club. Sommige clubs draaien rustige slows tot populaire dansmuziek, anderen zijn pure disco’s.

Reken wel op een losse sfeer, mensen zijn in voor een praatje. Hoe later het wordt hoe losser de sfeer. Schrik niet als je vrouwen of stellen met elkaar ziet kussen of andere intieme dingen doen. Sommige stellen zal je intiemer en intiemer zien worden. Het ‘voorspel’ zullen we het maar noemen. Er zijn stellen die de hele avond op deze manier doorbrengen. Maar, denk niet dat je, als je naar een parenclub gaat, ook verplicht bent seks te hebben. Alles kan, maar niets moet. Als jij, of jullie, alleen rond wil kijken en genieten van alles wat er om je heen gebeurt dan zal niemand je vreemd aan kijken.
Hoewel de sfeer soms heel los kan worden, zal je voor de intiemste dingen vaak ook naar andere kamers kunnen gaan. Niet iedereen doet dat trouwens. Er zijn ook mensen die er de voorkeur aan geven sex te hebben op een bankstel of een bed in de openbare ruimte. Later op de avond, maar ook wel eerder, zoeken heel wat bezoekers de kamers op in de parenclub. In elke club zal je kamers vinden met matrassen of bedden. Sommige kamers zijn klein, voor twee stelletjes bijvoorbeeld, andere zijn grote ruimtes vol met matrassen. Heel wat clubs bieden echter meer dan louter kamers met matrassen. Zo vind je ook vaak spiegelruimtes, doorkijkmuren, een gynaecologen-stoel,…. Veel clubs hebben zelfs een sauna, dompelbad, een zwembad en bijna altijd staan er tv’s opgesteld waar men seksfilms op afspeelt.
In de kamers kan je genieten van het kijken naar vrijende stellen, groepen of trio’s. Soms kan je mee doen, soms wordt daar geen prijs op gesteld. Stellen (en alleengaanden) die interesse in elkaar hebben gaan in elkaars buurt liggen en proberen contact te zoeken of vragen gewoon of ze mee mogen doen. Vaak zie je vrouwen met elkaar spelen. Sommigen stellen zullen echt aan partnerruil, trio of groepssex doen, anderen zullen alleen wat met elkaar spelen als een uitgebreid voorspel. Als een stel het niet ziet zitten om met een ander stel (of alleengaande) iets te doen, merk je dat snel. Nee is nee in een club en dat wordt ook gerespecteerd.
Te opdringerige mensen worden zeker niet gewaardeerd. Als je gewoon laat zien dat je er geen zin in hebt, zal men je ook met rust laten. Een zichzelf respecterende club kan te opdringerige mensen of mensen die anderen lastig vallen best missen.
Heb je veel zin gekregen, dan zal niemand je tegenhouden om zelf te gaan vrijen met je partner. Schrik er niet van als er wel eens een ander koppel naast je komt liggen. Heb je je oog laten vallen op een leuk koppel, dan kan je zelf naast deze mensen gaan liggen en contact zoeken. Of uiteraard eerder al contact zoeken en daarna een ruimte opzoeken. Dit geldt voor stellen en alleengaanden.

Vergeet als alleengaande man nooit dat de vrouwen de baas zijn, NEE is NEE in een club. Kan je daar als alleengaande man niet naar luisteren en een stel of vrouw gaat over je klagen bij het management dan ga je er onherroepelijk uit en kom je er (in die club) waarschijnlijk nooit meer in.

Iedere club heeft condooms, soms kan je deze gewoon pakken, soms moet je deze vragen aan de bar. Alhoewel iedereen hier zelf moet beslissen, is veilig vrijen altijd de beste keuze. Verwacht niet dat elk bezoek aan een parenclub een enorm erotische ervaring zal meebrengen. Het kan best zijn dat er die avond echt niemand naar je zin is. Of dat er wel leuke mensen zijn, maar dat het er toch niet zo goed mee blijkt te klikken. Soms kan het tegenvallen, maar meestal is het heel erg leuk. Over het algemeen is de avond altijd leuk en erotisch, maar het komt gewoon niet altijd tot sex met anderen.

Tenslotte kan je nog een heerlijke douche nemen en nog wat drinken of wat na praten. Zo kan je de avond mooi rustig afronden. Je zal zien dat je eerste avond zo voorbij is en de meesten laten een tweede avond al snel volgen.

Ben je een stel en was dit je eerste keer? Vergeet dan vooral niet na te praten met z’n tweeën. Wat heb je allemaal gezien en gedaan en vond je partner dit ook wat? Misschien vond hij of zij iets wel niet erg prettig of heeft hij of zij juist iets gezien wat hij of zij de volgende keer ook uit wil proberen. Maak in ieder geval van te voren afspraken over hoe ver je wilt gaan die eerste avond. Praat er daarna over en kijk of één van de twee misschien de afspraken aan wil passen.
Doe in een club niets wat je partner niet zou willen, maar respecteer altijd zijn of haar mening. Je kan het altijd later nog bespreekbaar maken. Zeker in het begin, als jullie nog moeten wennen, zijn goede afspraken (waar je je ook aan houdt) erg belangrijk.
En vergeet nooit dat sex met anderen in een club een aanvulling moet zijn op je, al goede, sexleven. Als het een vervanger is of als je denkt dat het de enige manier is om nog opgewonden te raken en/of je huwelijk te redden, dan ga je waarschijnlijk vanuit de verkeerde basis naar een club.

Willen jullie een betrouwbare datingsite dan kunnen we jullie SDC van harte aanbevelen, veel stellen en altijd goeie dates! Klik hier om naar SDC te gaan, echt goed!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.