Britt uit het Noorden

lpHallo Ray,

Ik ben de vrouw van een beginnend swingersstel. Dan heb je ook hoop vragen. Ik tenminste wel en die kun je niet echt ergens kwijt. Wij praten er niet met andere mensen over, omdat we denken dat de familie en naaste vrienden deze keuze niet zullen begrijpen. Het is mooi dat ik jullie site heb gevonden, want er staat een hoop bruikbaars op en ik heb bijna alles al gelezen. Het geeft wel antwoord op vragen, maar toch….

Wij hebben begin dit jaar besloten te gaan swingen en hebben een profiel aangemaakt op een swingers site en hebben tot nu toe 1 date gehad. Daarna werd het een beetje komkommertjd en ik snap niet zo goed waarom dat gebeurt en dat is ook waarom ik jou schrijf.

De Swingers site is verschrikkelijk groot, maar ik heb ontdekt dat er vreselijk veel fakers op zitten, tenminste dat denk ik, en er zitten veel mensen op die jij op jouw site thrillseekers noemt. Daar heb ik er ook al wat van ontdekt.

Wat wij eigenlijk zoeken is een stel voor een thuisdate. Kennelijk is dat heel erg moeilijk, want we lopen alleen maar tegen mensen aan die in clubs willen afspreken en tegen mensen die jou alleen maar uit willen horen over je sex leven, maar wanneer je er probeert mee af te spreken laten ze niks meer horen of gaan ze over op een hoop warrig gepraat.
Heb ik er verkeerde verwachtingen van??
Waarom komt zo’n thuisdate niet van de grond?
Ik moet bekennen, dat wij op de swingers site wel heel kritisch zoeken. Geen rokers, geen wappers, geen mensen die 15 jaar ouder zijn als dat ik zelf ben of 30 kg. te zwaar. Dat soort dingen, daar kijk ik wel naar, maar dan blijven er nog heel wat mensen over.

Ik wil je niet lastigvallen met een heel verhaal, maar hoe vinden wij leuke mensen voor een thuisdate? Zoek ik verkeerd?

Waarom wil iedereen wel afspreken in een club?
Ik ben nog nooit in een club geweest. Ik heb er niets op tegen, maar het spreekt me niet zo aan. Ik heb een beetje het gevoel dat mensen daar met je af willen spreken, omdat ze dan – wanneer het tegenvalt- je gewoon laten staan en met een ander toch nog een leuke avond sex hebben terwijl ik daar dan een beetje rondhang? Of ben ik te negatief?

Laatste vraag
Ik ben niet bi, heb ook niet het gevoel dat ik bi-schierig ben. Gestreeld worden door een vrouw of gekust worden, geen probleem. Zou zelf waarschijnlijk niet veel verder willen gaan (zeg ik nu, want ik heb er geen ervaring mee).
Probleem is een beetje dat op die Swingers site 85% van de vrouwen allemaal op hun profiel hebben staan bi of bi-schierig. Ik voel me erg geremd daardoor. Ik ben niet aktief op zoek naar vrouw-vrouw kontakt. Ik wil na 22 jaar met mijn eigen man, heel graag eens aangeraakt worden door een andere man. Dat is ook de reden dat ik wilde gaan swingen. Ik ben vanaf mijn 19e samen met mijn man en heb geen ervaring met een andere man. Ben nu 41. Ik voel me geremd om af te spreken met een vrouw die in haar profiel heeft staan bi, want ik ben niet bi en ik wil graag dat haar man aan mij zit. Als zij aan mij wil zitten, ook oké, maar ik zoek niet aktief v-v kontakt en dat haar man er bij staat te kijken. Maar bijna iedereen heeft er bij staan bi. Moet ik mij er gewoon niks van aan trekken? Doe ik daar te moeilijk over?
Vrouwen die er bij hebben staan dat zonder vrouw-vrouw kontakt hun avond niet geslaagd is, daar reageer ik al helemaal niet op…
Ik vind dit echt lastig, want dan blijven er heel weinig stellen over.

Groetjes
Britt

Hai Britt,

Goed dat je een bericht stuurt, aan de lengte van het bericht kan ik merken dat het je hoog zit.
Daarom reageer ik direct. Ik heb ook aan Joy jouw bericht doorgestuurd omdat zij ten eerste ook een vrouw is en zij ook vaak heel goede tips heeft. Zodoende krijg je dus twee keer antwoord op je vragen.

Je zit op een grote swingerssite en hier zitten ook de meeste gevorderde swingers, dat zijn vaak groepjes swingers die elkaar al goed kennen. Het kan even duren voordat je in zo’n groepje terecht komt. Mijn vriendin en ik hebben bewust gekozen om niet bij die groepjes terecht te komen en gaan regelmatig zelf de boer op middels een mailtje naar een stel, bezoek aan een bar of een speeddate.

Op de swingersite zitten fakers net zoals op andere sites, single mannen die buiten de deur proberen te scoren terwijl mams nietsvermoedend op de bank zit enzovoort. Je leert kijken naar validaties en ook moet je leren lezen wat daar in staat. Als er staat: het profiel van jankees is echt, het was een leuke date. Dan betekent dat dat er geen reet aan was. Als er staat: Jaaaa, eindelijk dat warme stel waar we een eindeloze nacht hebben…. betekent dat het goed was.

Mijn vriendin Anita is ook niet Bi. Ze vindt het wel leuk om soms een dame te kussen en te strelen maar daar houdt het ook echt mee op. Gelikt worden is oké maar een andere vrouw likken wil ze niet. Daarom staat er in ons profiel dat ze dames best leuk vindt maar als het stel een ècht actieve Bi-dame zoekt dan kunnen ze beter even verder zoeken.

Ik vind dat je daar niet over moet liegen cq moeilijk doen. Mijn motto is: ik word liever gehaat om mijn eerlijkheid dan geliefd om leugens.

Inderdaad sluit je mensen uit op de swingerssite door je eisen te stellen, maar vergeet niet dat een klik hebben met iemand meer is dan een getal of woord op een website. Natuurlijk kun je walgen van een moddervette chipsvretende engerd en daar niet mee willen daten. Wat ik probeer te zeggen is dat het aanlokkelijk is om op basis van puur statistische gegevens zoals op de swingerssite mensen te weigeren terwijl dat je buddy voor het leven had kunnen zijn, bij wijze van spreken.
Daarom komen op mijn eigen swingerssite straks dit soort gegevens niet aan de orde en mogen mensen gewoon contact met elkaar zoeken en elkaar eerst een beetje leren kennen. Daarna bepalen of het wat wordt of niet. Mensen, praat met elkaar…het werkt verhelderend.

Hoe vind je mensen? Ga eens naar de swingersbar in den haag of Arnhem, ga eens naar een erotisch dansfeest, zet een speeddate met een grappige tekst zoals “trek je stoute pumps aan”. Wees brutaal en onderscheid je van de grijze massa. Het is een soort bedrijfje waar je reclame voor maakt.

Inderdaad, de clubmensen zijn misschien niet helemaal zeker van jullie, dit kan liggen aan de foto’s op het profiel, een vage profieltekst of teveel heen en weer gemail. Dat zijn voor mij vaak no-go’s trouwens. Het blijft gissen. Ik ken je profiel niet.

Wij zitten in twee jaar tijd op de swingerssite nu met 33 validaties ongeveer. We swingen niet ieder weekend, maar eens in de twee maanden. Als je op een feestje komt pak je zo 3-4 validaties dus dan kom je snel hoog uit.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt…

Joy, lieverd, vul me aan waar nodig xx

Lieve Britt, dikke kussen. Kop op en go for it!

Dag!
Ray

Lieve Britt,

Allereerst mijn complimenten! Een prachtige mail met goed uitgelegd wat jouw punten van zorg zijn. Onze site is enorm uitgebreid in informatie maar het zal nooit een gesprek waarin gevoel centraal staat kunnen vervangen. Je hebt je vragen mooi verwoord en hopelijk kan ik na Ray ook nog een lichtje erover laten schijnen.

Het ging toch niet zo gladjes en soepeltjes als wat je had verwacht en uiteindelijk gaat dat (bij iedere!!) bij een dame een beetje knagen. Ieder stel en voornamelijk iedere vrouw maakt die fases mee, het zijn ups en downs die bij het swingen horen helaas. Waarom? Swingen is goed voor je zelfvertrouwen, voor je eigenwaarde en voor je ego. Gewild zijn en aantrekkelijk gevonden worden hebben namelijk een erg positief effect op je zelfbeeld ;-). Valt het even tegen, dan kan een dame daar best wel even chagrijnig van worden en gelukkig is dat heel normaal. Mijn tip hiervoor is: bekijk het swingen en het daten regelmatig even van een afstandje! Een soort helicopter-view waarin je enkel jullie beider behoefte als stel voorop stelt en of de contacten die jullie hebben opgedaan daar (nog) aan voldoen. Zo hou je de contacten zuiver en raakt het je niet zo hard als je tegen onbegrip of bijvoorbeeld een faker aanloopt.

Om heel eerlijk te zijn heb ik voor de mensen die graag in een club afspreken juist een positieve uitleg. Je hebt namelijk groot gelijk dat de mensen die graag naar club willen de vrijheid opzoeken om ook zonder de date een leuke avond te hebben. Maar uit ervaring weet ik ondertussen dat de mensen die dit willen dit niet direct doen uit seks-gerichtheid of wispelturigheid. Veel stellen zijn namelijk net als jullie een groot aantal keren tegen de lamp gelopen met een thuisdate. Wanneer het niet klikt met een stel of er is wel gezelligheid maar geen erotische klik, is het bij een thuisdate soms erg lastig om dat aan te geven. Niet iedereen durft daar heel direct in te zijn, een club is dan een veiligere manier om zonder iemand te kwetsen erotiek buiten het contact te houden. Uiteraard zijn er ook heel veel stellen van de leeftijdscategorie die nog kleine kinderen thuis hebben en een club dus als een mooi avondje uit met als bonus een date zien… Hierin heeft Ray helemaal gelijk: praat met mensen hierover, het geeft je veel meer inzicht hoe andere stellen het daten ervaren. Wederom een tipje van mijn kant wat mij en mijn partner Josh aan veel leuke avonden heeft geholpen: Een vaste vraag in onze communicatie naar andere swingers is: “hoe beleven jullie het liefst een avondje erotiek?”. Vragen naar ervaringen van andere stellen geeft jullie eindeloos veel meer inzicht dan het rijtje met stoffige plastische opsommingen op jullie swingerssite.

Wat me meteen bij de volgende vraag brengt. Ray had het al zo mooi verwoord, waarvoor dank lieverd! Anita is inderdaad niet biseksueel, ik ben dat bijvoorbeeld wel. En toch gaat dat heel goed samen op een avond. Als ik met het daten alleen naar de statische informatie op profielen had gekeken, had ik minstens de helft van alle dates gemist! Wanneer iemand biseksueel op zijn/haar/hun profiel hebben staan, wil dat natuurlijk helemaal nog niet zeggen dat ook iedereen maar meteen aan die mensen moet zitten. Even heel logisch gesteld lieve Britt, ook biseksuele mensen moeten met beide geslachten een seksuele klik hebben om daadwerkelijk tot spelen over te gaan. Wees gerust, swingers verwachten dat echt niet van je en zo wel staat dat vaak in de tekst van het profiel beschreven. Mijn lieve man Josh is jarenlang als verknochte hetero door het leven gegaan en geniet nu als biseksuele man van het swingen, dat zijn groeiprocessen die je veel ervaren swingers ziet doormaken. Boven alles blijft altijd gelden: het is een indicatie, vraag ernaar bij de profielen die jullie interessant vinden hoe zij dit in een date het liefst beleven. In mijn ervaring als biseksuele vrouw, is er slechts op 1 in de 4 dates daadwerkelijk vrouw-vrouw contact tenzij  er vooraf duidelijke afspraken over zijn gemaakt ;-). Valt eigenlijk wel mee he?

Tot slot wil ik je nog een stukje inzicht meegeven over de fakers van jullie swingerssite. Zoals Ray al aangaf… LOL dat krijg ik er nou van door als tweede te antwoorden, dan heeft hij al veel informatie gegeven… Elke datingsite kent fakers! De gewone datingsites maar ook de swingerssite en dús ook die van jullie. Het valt niet te voorkomen want veel mensen willen dolgraag stout zijn en spannende dingen doen maar helaas is het niet voor iedereen weggelegd. Vaak melden stellen zich samen aan en komt 1 erachter dat hij of zij het niks vindt. Die profielen blijven als stel bestaan maar blijken in de praktijk dus een man alleen te zijn ondertussen of ze spreken niet meer af want dat wil 1 van de 2 niet. Daar is een handigheidje voor: kijk naar de aanmelddatum “volledig lid per” en kijk of er “vrienden” of validaties zijn. Langere tijd lid maar geen vrienden of validaties? Meestal is er dan wat aan de hand. Ook het ontbreken van een goedgeschreven pakkende profieltekst is een teken dat mensen het swingen lang niet zo serieus nemen als jullie.. move on to the next! De profielen met mooie foto’s, 100 validaties en wat extremere wensen hoeven absoluut geen nep-profielen te zijn. Het komt zeer vaak voor dat de wat meer ervaren swinger het spannender vindt om wat dichter bij de grenzen van extremere vormen van seks te daten. Vaak staat dit al goed
beschreven in de profielteksten.

Britt, ik hoop dat je hier wat aan hebt gehad. Swingen is vreselijk leuk en enorm spannend. Gaandeweg gaan jullie vanzelf wat grenzen ontdekken, verleggen en wie weet wel doorbreken.. Ik wens jullie enorm veel plezier en genot toe! En onthoud: Samenswingen.nl want swingen doe je sámen. Blijf ook goed praten en overleggen met je man ;-).

Groetjes en lieve kus

Joy.

8 reacties

 1. duikers7173 schreef:

  beste bbb6365
  wij zijn ook bezig om aan ons uiterlijk te werken
  ook wij staan op sdc en hebben een stel via sdc gevonden

 2. Duikers7173 schreef:

  Hoi
  Wij zijn duikers7173
  En zijn in december 2018 begonnen met advertenties te plaatsen op regioswingers mijn vrouw had eerst de boot afgehouden en heeft toen de knoop doorgehakt
  Wij hebben ook overgewicht en daar zijn we al 3x op afgewezen wegens geen lichaamelijke klik op fotos een foto zegt niets over het innerlijke van de mens een persoon met overgewicht kan ook lekker knuffelbaar zijn maar na een paar maanden een heerlijk stel gevonden (we waren zelf ook geen bi maar hebben de stoute schoenen aan getrokken en hebben eraan geproefd en we moeten zeggen dat we er geen spijt van hebben)
  Mijn vrouw geniet er nu van als ze door een andere vrouw word gelikt en gestreeld word en daar geniet ik ook van
  We gaan meestal naar een club maar thuislaten is ook een optie bij ons
  Groet xxxxxx
  Duikers7173

 3. HenM6466 schreef:

  Nou wij hebben inmiddels wel via sdc een leuk stel ontmoet die ook het zelfde probleem kennen en waar wij nu mee daten in een club. En nee wij lopen niet bij elkaar weg maar gaan weg onder het motto samen uit samen thuis. Uiteraard doen wij ook van alles aan ons gewicht, zelf loop ik dagelijks 10 km en eten wij zoveel konijn voer dat het bijna een hint is. Dat je als stel meestal als man wordt afgewezen is ook bij ons bekend. Of het nog gekker kan bleek op 29 december j.l. terwijl ik met mijn vrouw bezig was kwam er een stel bij liggen die met mijn vrouw begonnen en mij dus afwezen. Daarom vraag ik mij ook wel eens af of het ook niet een fatsoen probleem is. Of ik het mij heb aangetrokken, ja best wel, maar wij blijven gewoon gaan. BB6365 meld je gerust aan op sdc wij hebben daar een stel gevonden en staan open voor meer stellen.

 4. BB6365 schreef:

  Een héél herkenbaar verhaal HenM6466! We hadden het bijna zelf kunnen schrijven. Wij zijn nu ruim twee jaar aan ’t clubben en hebben beiden ook overgewicht en merken dat zeker een man met overgewicht minder snel wordt geaccepteerd, fysiek dan. We zijn ook wel op clubavonden met “loslopende” mannen geweest en daar vinden we wel makkelijk contact, maar met name op de vrouw gericht. Hoewel enigszins frustrerend is het positieve daarvan is dat we aan ons uiterlijk zijn gaan werken :). Verder doen we (nog?) niet aan SDC of dat soort dingen, en hebben nog nooit ge-date. We gaan gewoon naar een club waar we ons fijn denken te gaan voelen en zien wel.

 5. HenM6466 schreef:

  Zeer herkenbaar, jammer dat hier ook meteen leeftijd en uiterlijk wordt genoemd. Mijn vriendin legde vorig jaar de lat erg hoog, persoonlijk weet ik dat wij alle twee overgewicht hebben. daarnaast oog ik ouder dan dat ik echt ben. Uit ervaring weten wij nu dat dit geen nut heeft, wij gaan naar een club en als wij niks tegen komen hebben wij een leuke avond samen. Waarom wij in een club afspreken is een stukje zelfbescherming, als er geen klik is dan is je adres anoniem en is er nog geen man overboord. Neemt niet weg dat ook wij hopen op een leuk stel waar wij ook mee kunnen thuis daten. Ik zelf ben Bi en M is Bi-nieuwsgierig maar dit is geen must. Maar wij vermelden dit wel omdat er mensen zijn die dit wel willen, maar hier niet mee te koop lopen. Daarnaast, denken wij, is de beleving van het swingen voor iedereen anders. Wat betreft het roken, wij roken ook niet en M drinkt met mate een wijntje. Toch verbazen wij ons erover hoeveel mensen in een club roken. Ook als je de zoek functie gebruikt op SDC en je tikt niet roken aan heb je dus nul hits in onze regio. Ook viel ons op dat er een grote ons kent ons cultuur heerst wat logisch is want swingen bestaat al eeg lang natuurlijk. Als nieuwkomer vinden wij ook slecht aansluiting maar soms heb je dan geluk. Veel plezier nog in deze mooie wereld.

 6. Jowi schreef:

  Even dit topic omhoog kicken.

  Wij zijn een stel dat niet aan thuisdates doet.
  Mocht het andere stel niet op komen dagen dat zit je daar lekker gedoucht en volledig opgedoft.
  Wanneer je in een club afspreekt zeg je na een half uur tegen elkaar, Jammer maar we kijken hier gewoon verder.

  SDC zijn we ook een jaar lid van geweest, maar als je alleen sex hebt in een club krijg je niet gemakkelijk vrienden en validaties.
  Aangezien we eigenlijk nooit bij voorbaat daten is SDC voor ons geen toevoeging aan ons sexleven.
  We gaan minimaal 1x per maand naar een club en om de 3-4 weken naar Azurra(sinds maart)
  Zouden jullie hier misschien niet een lijst kunnen bijhouden van mensen die jullie hebben leren kennen in het echt?
  We hebben ons nog nooit bekend gemaakt bij Azurra, al hebben we 3 weken geleden wel op zaterdag buiten gezeten.
  Als jullie ons hebben gezien in Azurra dan weten jullie meteen Jowi is inderdaad een stel.
  Ik denk dat dit eigenlijk voor veel mensen misschien wel een pluspunt aan deze site kan zijn.

  In ieder geval, wij zijn een stel waarvan de vrouw behoorlijk actief is, de man minder.
  Ik geniet wanneer ik mijn vrouw zie genieten.
  Dat houdt niet in dat ik niks doe, maar ben geen streber of jager.
  De vrouw beslist bij ons met wie we spelen.
  In de meeste gevallen zullen dat een 4-5 single mannen zijn.

  Dat is dus ook mede waarom we niet aan thuisdates doen.
  Zo hoeven we ook geen privacy gegevens af te geven.
  Geen telefoonnummers en geen namen en adres.
  Dit is geen advertentie, allen en vraag of er een lijst gemaakt kan worden zodat we zien welke mensen er ook echt bij Azurra komen.

  Mochten er stellen zijn bij Azurra die ons denken te herkennen aan het topic, spreek ons maar aan en vraag of we Jowi zijn.
  Zo leren we elkaar misschien een beetje kennen en lopen we elkaar niet elke keer zomaar voorbij.

 7. Frank schreef:

  Het bovenstande verhaal komt ons hier ook bekend voor.
  Toen we net op de site stonden kon je zien dat veel mensen keken op ons profiel.
  Veel van die emoji met kus. Na 14 dagen niets meer.

 8. jo Boran schreef:

  Hi Britt , las het graag.!
  Na clubs en sites , kennen we nog enkel SDC en dat al vele jaren….en we doen overtuigd nog enkel aan groepsdates van koppels , en aan huis of in vakantiehuisjes.Wij kennen geen fakers op SDC maar we lezen ook alles goed vooraf en stellen vragen..of je informeert op de chat!
  Waarom ; omdat je in clubs te moeilijke en te vluchtige contacten hebt.; omdat je bij groepjes steeds kan kiezen en het minder stoort als je wat niet bevalt…
  Hoe kom je er aan ; eenvoudig door op chat , laat of na zon en feestdagen in te gaan op verzoeken(speeddates of gewoon een vraag….(ons tasje staat gepakt!) dat vraagt wat tijd ,maar na een jaar ken je wat stellen en die kennen ook weer stellen…en zo groeit dat soms snel …en heb je keuze.
  Van bij het begin veel eisen gaan stellen maakt het veel lastiger…als je veertig bent kan je zeker van 25 tot 60 stellen…dan kies je nog ter plekke en veel swingende vijftigers zien er veertig uit, en zijn rustiger en tactvoller dan jeugd…
  Het bis zijn…ik durf rustig stellen , dat na verloop van tijd swingers bijna allemaal zich laten gaan en van beide walletjes gaan snoepen …maar zonder enige opdringerigheid …ofwel vraagt men het wat je leuk vindt ofwel wacht men af wat je doet….meestal is er geen behoefte aan als je het eerst laat weten…andermaal ..in een groep stoort dat niet…en meestal blijft het bij vrouwvriendelijk ..en vice-versa;Bottoms komen niet veel voor en weten waar ze elders terecht kunnen.
  Kortom , dat van knap, jong,dichtbij enz..lukt minder dan aardig , prettig en beschaafd zonder opdringerigheid…en een licht wapje maakt het allemaal zoveel makkelijker en leuker….maar hoeft niet als je het kort wil houden…
  Wij zijn te oud , te kort ,anderstalig, te breed ,enz enz,en we wonen te ver …en toch moeten we alle weekends weigeren wegens te druk…en we kiezen wel degelijk! hahaha! en anders maak je een eigen zoldertje …heb je alle weken bezoek op jouw voorwaarden…lol J en A

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *