Blaasontsteking

cbSorry dames, het gaat nu niet over jullie…Ik weet dat de dames vaker last van blaasontstekingen hebben dan de heren.
Ik heb af en toe last van blaasontsteking. Mijn gestel is altijd wel goed, ik eet regelmatig en gezond, drink veel water en thee overdag. Niets aan de hand zou je zeggen, totdat een gesprek met de huisarts opeens een verhelderende blik gaf.
Ik vroeg hem waardoor de meeste bacteriële blaasontstekingen nu ontstaan. Zijn antwoord was kort.
“de E-Colibacterie” zei hij. *pling* klonk het in mijn hoofd…die anale sex met mijn lieve lekkere schatje was dus de boosdoener!

De E-Colibacterie komt namelijk voor in de poep van de mens. Deze is onschadelijk in dat gebied maar als jij daar even lekker met je piemel in gaat roeren dan kruipen de bacterien omhoog via de pisbuis en gaan zich in de blaas vermenigvuldigen. Waar dan een joekel van een ontsteking onstaat. Het gemene is, dat je dan een kuurtje krijgt van de huisarts en het gaat wel weer over. Maar als je dus later weer eens voor anaal gaat zit je, na een aantal keren mazzel, toch weer in de problemen! Het is dan misschien verstandiger om te kijken hoe je het waarschijnlijk had kunnen voorkomen.

Wat is er aan te doen? Ik bedoel het voorkomen dus hè! Het is een vrij simpel huismiddeltje wat zeer effectief is.

Cranberrysap drinken of Cranberrytabletten kopen bij de drogist (update: de Action heeft ze inmiddels ook voor een habbekrats liggen). Dit is een zeer zuur middel wat uiteindelijk in je blaas een zuur milieu creëert.
Bacteriën houden niet van een zure omgeving en zullen niet meer delen en zelfs afsterven.
Dus ik raad iedere man aan dit eenvoudige huismiddeltje te gebruiken, ter preventie van de blaasontsteking. Neem na de anale sex gewoon eentje in en voordat je gaat slapen nog eentje. Dan kan tijdens de slaap het gevecht beginnen!
Ik heb er veel baat bij kan ik je zeggen. In mijn hoofd speelt nu het idee dat cola ook zou moeten werken…hmmmm

Als je toch (terugkerende) klachten houdt zal je zoals gewoon naar de huisarts moeten gaan en verder moeten zoeken wat jouw probleem is. Raadpleeg dus altijd een arts. Deze methode is dus voor het voorkomen van een recidiverende cystitis. Doe er je voordeel mee.

1 reactie

  1. play2play schreef:

    Wij zegen altijd, na anale sex moet die pik, hand of speeltje eerst gewassen worden voordat die de vagina in mag gaan.
    Overigens kan een blaasontsteking ook ontstaan door de soa Mycoplasma Genitalium. De GGD test daar niet op, maar alsa je de soatest door de huisarts laat doen wordt hij standaard wel meegenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *