(Gay) Sauna’s in Nederland

pand300x485Er zijn in Nederland heel wat “gewone” sauna’s die ook door swingers worden bezocht en deze swingers hopen dan op een spannend contact met een ander stel en/of bi-man maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat ze juist willen willen genieten van de het intiem contact met de eigen partner, elkaar. In veel van deze sauna’s hangen camera’s die o.a. het gedrag van de bezoekers in de gaten houden. Of dat nu een inbreuk is op de privacy? Dat is weer een andere discussie.

Buiten deze gewone sauna’s zijn er verschillende ‘gay’sauna’s die op bepaalde dagen ook stellen toelaten. Dit is natuurlijk een mooie gelegenheid om sauna en sex met elkaar te combineren, maar misschien minder spannend dan een gewone sauna. In de gewone sauna kun je tenslotte betrapt worden. In ieder geval ‘kun’ je daar zeker een hele spannende avond beleven. Het is maar net waar je op belust bent.

 Inleiding

slider1Eén van de gaysauna’s die op bepaalde dagen stellen toelaten, is Steamworks in Arnhem. Dit pand, dat enige jaren geleden geheel opnieuw is opgetrokken, ziet er modern en strak uit. Wanneer het donker is wordt het pand inwendig, door toepassing van LED verlichting, fantastisch verlicht. Steamworks heeft 3 verschillende verdiepingen waar je spannende dingen kunt doen en heeft uiteraard verschillende sauna’s en baden. En dat alles in een hele gemoedelijke sfeer.

Bij binnenkomst krijgt iedere bezoeker een handdoek en een sleutel van een locker. De lockers bevinden zich een etage lager. Via een andere trap omhoog kom je weer op de begane grond, direct in het restaurant en bargedeelte. Per dag/avond dat er ook stellen worden toegelaten is de indeling/inrichting op de begane grond en de dresscode weer anders. Dat wordt later nog omschreven.

Op de begane grond is, zoals eerder verteld, de bar, het restaurant, een groot zwembad, een whirlpool voor ongeveer 6 stellen en diverse lekkere douches en toiletten.

Willen jullie een betrouwbare datingsite dan kunnen we jullie SDC van harte aanbevelen, veel stellen en altijd goeie dates! Klik hier om naar SDC te gaan, echt goed!

2552Op de eerste verdieping,  via de trap bij de whirlpool, kom je bij het stoombad uit. Loop je wat verder dan heb je van bovenaf zicht op het grote bad, restaurant en bar. Hier zie je wel eens stelletjes friemelen en vrijen terwijl zij dus weer vanaf beneden bekeken kunnen worden. Aan de andere kant van deze etage is een heerlijke lounge hoek met verschillende bedden/banken waarop je kunt relaxen. Hier is dan ook wel de meeste actie te vinden. Het is een flink ruime hoek met echt ruime plaatsen.

Op de tweede verdieping bevinden zich twee sauna’s, douches en toiletten. Aan de andere kant van deze etage is de TV-kamer. Een grote ruimte waar een TV aanstaat die het enige licht geeft in deze ruimte en waar vele stellen zich prima kunnen vermaken. Het is een beetje vergelijkbaar met de groeps/orgie-ruimte in een parenclub.

2551Tenslotte op de  bovenste verdieping is een doolhof van gangetjes met vele kleine- en een paar grote hokjes waar je saampjes of met anderen kunt gaan liggen. De meeste hokjes kun je afsluiten indien je daar behoefte aan hebt. Laat je deze open dan kun je dat zien als een uitnodiging aan anderen om mee te doen. De ruimtes zijn schaars verlicht en soms moet je ook op de tast af gaan. In een van de hoeken is ook een sling voor wie dat spannend vindt. Op verschillende plekken vind je voldoende condooms. Wat in hygienisch oogpunt opvalt ten opzichte van andere sexclubs, is dat naast de condooms ook alcohol dispensers hangen om het matras na gebruik mee te wipen, of gewoon je handen even te onsmetten.

Steamworks organiseert verschillende themadagen. Meestal zijn deze op de vrijdagavond. Ook op maandag zijn stellen van harte welkom.Buiten deze tijden is en blijft het een gaysauna.

Maandagavond

1276374_277911Elke maandag is er een combinatie middag/avond voor hetero, bi en homo stellen. De naam die men hieraan heeft gegeven is “Swing on Monday”.  Als je op deze dag gaat moet je er rekening mee houden dat er ook single mannen aanwezig zijn of deze nu al of niet bi en/of gay zijn. Hoeveel stellen en mannen er op zo’n avond zijn is nooit van te voren te zeggen maar de ervaring leert dat dit er steeds meer worden omdat het allemaal zo gemoedelijk gaat. Het restaurant is dan ook open en je kunt er voor weinig prima en smakelijk eten.

De meeste stellen op deze avond lopen rond in de handdoek die men bij binnenkomst heeft gekregen. Zoals gezegd er zullen ook single mannen aanwezig zijn. Natuurlijk zullen zij proberen deel te nemen aan hetgeen zich voor hun afspeelt. De meeste mannen zijn beleefd maar hier geldt, net zoals in een parenclub, dat het wegduwen van een hand als “nee” moet worden beschouwd.

 

Zaterdagavond.

15012016_Bitchesandbro copyDe thema avonden zijn meestal op zaterdagavond. Deze noemt men “Bitches and Bro’s” en zijn alleen toegankelijk voor gemengde (bi)stellen en single ladies. Helaas is het op deze avonden niet mogelijk een hapje te eten want het restaurant is dan ingeruimd als dansvloer.

De hele avond zal een DJ heerlijke opzwepende muziek ten gehore brengen in combinatie met lichteffecten.

Op deze avond gaat niet iedereen meteen uit de kleren maar loopt men in sexy lingerie. Pas later op de avond zal men zich omkleden en gehuld gaan in een handdoek die je bij de bar kunt krijgen.

Later op de avond zullen de meeste stellen alleen maar met een handdoek om rondlopen of soms helemaal niks. Net waar jij/jullie je prettig bij voelt/voelen. Een badjas is dus niet nodig. Neem eventueel zelf wel nog een extra handdoek mee maar je kunt de handdoek die je van hun krijgt altijd nog een keer wisselen. Wel is het aan te raden om badslippers mee te nemen.

Conclusie
 • Wil je een avond sauna combineren met sex dan ben je bij Steamworks aan het goede adres. Het is netjes en schoon, zeer schappelijke prijzen en vriendelijk personeel.
 • Ben je op zoek naar een extra (bi)man(nen) dan is maandag de meest geschikte dag.
 • Zijn jullie op zoek naar alleen maar contact met stellen dan zijn de thema dagen op de zaterdag avonden de beste gelegenheid.
 • Voor de actuele agenda verwijs ik jullie naar hun site www.steamworks.nl.
 • Om je aan te melden waardoor je korting krijgt op de toegang (de toegangsprijs met eten en drinken inbegrepen ligt dan rond de 60 euro per stel), en om te zien wie er dan allemaal komen op zo’n avond moet je naar de partyagenda van SDC.com gaan. Het is wel zo dat de gastenlijst vrijblijvend is en de lijst daarmee slechts een indicatie geeft.
2016-02-10 19_56_09- copyParkeren

Op slechts drie minuten lopen is er in de Langstraat een grote en goedkope parkeergarage “de Rozet”. Parkeren voor de sauna of omgeving kan ook, maar alles is betaald parkeren, daar kom je niet onderuit. Voor parkeergelegenheid, klik op het kaartje.

Ingezonden artikel door anoniem

 

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. Tony schreef:

  Ik ben Tony ben 39 jaar oud.ik zoek al heel lang naar iemaand, stiekem wou ik het altijd al proberen.maar had die kans tot nu toe niet en.wil die stap zetten.nu nog leuke man vinden.die mij die weg naartoe wijst… groetjes uit Eindhoven

 2. M & C schreef:

  Afgelopen zaterdag hebben we als beginnend stel een bezoek gebracht aan de swingersavond in Steamworks.
  Mannen alleen waren deze avond niet toegestaan.

  Na de 45 euro afgerekend te hebben konden we doorlopen naar de lockerruimte in de kelder. Beetje krap maar later leerden we waarom. Vanuit de lockerruimte kan je de trap op naar het restaurant. Je sleutelnummer is meteen je bestelnummer in de bar en restaurant, aan het eind van de avond loop je met je sleutel terug naar de receptie en reken je alles op dat nummer af.
  Wij hadden nog niet gegeten en eerlijk gezegd zou de kaart zou niet misstaan in een goed restaurant. Er is een uitgebreide keuze in warme maaltijden, maaltijdsalades en nagerechten. Het bedienend personeel was zeer attent.

  Daarna even de boel verkennen. Wat is het ruim! Wij dachten eerst dat het een club zou zijn met wat wellnessfaciliteiten erbij maar eigenlijk is het andersom: een uitgebreide sauna waar je toevallig ook nog iets meer mag. Een bio-sauna, een gewone sauna, infraroodcabine, stoombad (staat niet op de site?), zwembad, whirlpool, voetenbaden en uitgebreide douches. Hoe het zit met de speelplekjes kan je hierboven lezen. Op de site staat dat je tot 20:30 uur gebruik kan maken van de wellnessfaciliteiten. Niets van gemerkt, we hebben er de hele avond en nacht gebruik van kunnen maken. Ook was er nog een opgietsessie met ijsjes na.

  Er waren circa 25 stellen in alle leeftijden, de meesten tussen 30-50 jaar. Het zouden er meer geweest kunnen zijn maar met zoveel etages aan mogelijkheden is het moeilijk in te schatten. In de loop van de avond werd ook een kop soep geserveerd om vocht en zout op peil te houden. En op de bar was een grote schaal snoep te vinden voor de suikers. Hard nodig want er werd ook hard gewerkt: inspanning en ontspanning wisselden elkaar vlot af.
  Van alle faciliteiten is de lounge op de eerste etage toch wel de meest populaire plek. Grote zachte witleren banken, de verlichting is er niet te fel en contact maken is er makkelijk. Afstand houden lukt misschien niet als het drukker is maar dat is dan ook niet helemaal de bedoeling, toch?
  Van een dresscode was niet echt sprake. De meesten liepen in handdoeken, sommige dames hadden er ook nog een setje onder. De handdoeken zijn inbegrepen en van voldoende formaat voor de heren, dames voelen zich misschien comfortabeler met een wat grotere handdoek dus die moet je dan zelf meenemen. Drink vooral voldoende water, matig met alcohol.

  Naast de sauna is het natuurlijk zeker zo leuk de zolder te verkennen of nog even de mini-bios in te duiken. Die bios heeft geen stoelen maar 1 groot matras van 10 x 10 meter, de mogelijkheden mag je zelf invullen.

  \”Hoe vonden jullie het?\”, vroeg de man aan de receptie, \”was het jullie eerste keer?\”. Hmmm, blijkbaar hebben beginners allemaal een rode stip op hun voorhoofd staan die ze zelf niet zien. Deze avond was niet aangekondigd op SDC site dus het was maar half zo druk als normaal op de parenavonden. Fijn voor ons als beginners. De gemengde avonden waarbij single vrouwen en mannen ook zijn toegestaan schijnen nog drukker te zijn dus dat verklaart de hoeveelheid lockers in de kelder.

  Al met al een geweldige locatie, wij komen hier zeker nog eens terug.
  En voor ik het vergeet, denk aan het advies van ome Ray: vergeet je slippers niet!

 3. Charles schreef:

  Hoi, als wij op een zaterdag (gemengde dag) willen genieten van een heerlijke dag bij Steamworks, kunnen we dan eel wat eten als we daar lang blijven?
  Al is het maar iets simpels, omdat ik lees dat het restaurant dicht is en ingericht als dansvloer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *