Swingen en hoogsensitiviteit (HSP)

Sinds een paar jaar weet ik van mezelf dat ik hoogsensitief ben, zoals het woord al zegt: ik voel veel van binnen. Ongeveer 20% van de mensheid is hoogsensitief en de meesten zijn dan ook werkzaam in het zorgcircuit. Daar waar hulp voor de zwakkere nodig is. Een mooi streven.

Ik heb een rijke innerlijke belevingswereld en hecht veel belang aan dingen zoals rechtvaardigheid, oprechtheid, openheid en meer kwetsbare kanten van een menselijke ziel. Ook voel ik (verborgen) emoties bij anderen mee, dit is extreem op zijn plek als ik bijvoorbeeld een dame oraal bevredig. Wanneer zij klaarkomt kom ik van binnen ook klaar. Er komt fysiek niets uit mij maar van binnen beleef ik de rush van haar mee en dat is geweldig om mee te mogen maken. De seks zelf is ook heel erg intens. Er ontstaat dan een spirituele eenheid in mij.

In het gastenboek schrijft een stel: Wij zijn een HSP-stel, maar juist als starters proberen we er geen gevoel in te betrekken: te gevaarlijk, we zijn nog aan het aftasten en willen elkaar niet kwijt. We zoeken contact op basis van intuïtie, niet op basis van emotie, gaan voor 100% lust.

Hier spreekt een stukje zelfbescherming uit om het onderlinge contact niet te verstoren en zij schakelen dus bewust het emotionele gedeelte uit door beiden voor het lustgedeelte te gaan. Niks mis mee, ieder swingt op zijn eigen manier. Omdat zij beide hoogsensitief zijn hebben zij het voordeel dat ze er een gezamenlijke afspraak, een oplossing voor hebben gemaakt. Ze swingen dus duidelijk samen!

Ikzelf ga meer voor de emotionele kant gevolgd door lust. Die volgorde. Ik moet echt een superklik met iemand hebben om me te kunnen laten gaan. Ik ben niet bang verliefd te worden op een ander, dat is al 10 jaar niet gebeurd en ik denk dat die kans ook erg klein is omdat het swingen een aanvulling is op mijn/ons seksleven en Anita een onovertrefbare supermeid is.

Ben jij ook hoogsensitief? Hoe ga jij daar mee om, of heb je misschien een tip voor andere HSP’ers?

Plaats je bijdrage hier onder in de comments, je kunt via de mail op de hoogte gehouden worden van reacties na de jouwe. Zo blijf je verbonden met dit onderwerp. Je kunt je met 1 klik weer uitschrijven en ik maak geen misbruik van je mailadres. Dat blijft veilig bij mij, beloofd!

xxx

Ray

Dit vind je misschien ook leuk...

6 reacties

 1. Meike schreef:

  Correctie mijn kik is meike16871

 2. Meike schreef:

  Ik ben best laat met mijn reactie. 1- ik was ff erg druk. 2 – wil goed nadenken over wat ik blootgeef.
  Als hsper toch wat voorzichtiger geworden door het e.a..

  Ik het verhaal van Ray kan ik me echt meteen vinden. Ik handel heel erg uit mijn gevoel. Puur omdat Ik daar voor mijzelf ook het meeste voldoening uit haal.

  Ray, ik sprak je een poosje geleden op de chat en hadden toen al gemeen dat we allebei enorm van zoenen houden. Voor mij echt van essentieel belang. Ik moet ook echt een super connectie hebben. Als ik die eenmaal vind gaan bij mij ook echt alle remmen eraf. Dit maakt je natuurlijk ook wel kwetsbaarder maar vind het zo fijn om echt helemaal mezelf te kunnen zijn.
  Ik vind het eigenlijk best lastig om in zo’n korte tekst uit te moeten leggen hoe het is om hsp’er te zijn en hoe dat met sex zit. Ik weet wel dat ik het echt een heel belangrijk ding in mijn leven vind. En het echt fantastisch vind een match te vinden en het te beleven. Ik ben niet bang om mijn relatie in gevaar te brengen omdat wij heel open zijn over onze gevoelens. Hij is geen hsp’er maar snapt wel dat het voor mij heerlijk is er een te treffen. De fling en de rush is heerlijk maar ben ook heel blij als we weer lekker saampjes naar huis gaan, waar we weer heerlijk tegen elkaar kruipen en genieten van elkaar.
  Wat ik wel erg jammer vind is dat je als vrouw toch vaak verkeerd begrepen word. Maar ook hier zal ik niet de enige in zijn.
  Lieve groet Meike. Kik meike16817

 3. M & C schreef:

  Even een zij-sprongetje in de discussie. We komen net van de parenavond in Steamworks, zoals de naam al doet vermoeden een ero sauna. Wat een contrast met de verhalen over Azzurra, we hebben ons zelden zo ontspannen gevoeld. Aanrader voor starters, we komen er in een apart verslag op terug.

 4. R en E schreef:

  Die mening delen wij ook.
  Zijn zelf ook ontdekkende beginners die hun eerste schreden in een respectvolle omgeving willen zetten.
  We zijn dan ook van mening dat we dat meer in een club zullen vinden dan in een ero cinema of een ero sauna.
  Voor ons is de klik en de interactie(lees intelligentie en humor) met gelijk gestemden belangerijker dan een lekker lijf met een goeie kop er op.
  Ons lijkt een speciale beginners avond zoals club mystique die organiseerd eens in de 2 a 3 maanden zeer interessant.
  Zeker omdat die altijd stellen only zijn.
  Dus mischien voor jullie ook een optie?

  Mvg

  R en E

 5. B&M schreef:

  Ray,
  Swingen….. ik blijf het een stom woord vinden tenzij je het hebt over dansen en muziek haha, maar dit terzijde. Mijn vriend en ik experimenteren al een paar jaar, alles samen met anderen erbij. Zo ook ons bezoek aan de fun 4 2. Man man wat vond ik het spannend….vantevoren goed over gesproken…..eenmaal daar vond ik het zo’n afknapper. Waarom?, ik weet t niet….misschien omdat alles zo voor de hand liggend was??? Mij gaat t niet om sex maar juist om de leuke contacten, gezelligheid met andere openminded mensen. Ik weet t niet het voelde niet fijn daar. Misschien omdat het niet Brabants is??? Ik voel en kan niet uitleggen waarom iets voelt zoals t voelt. Toch wil ik het nog eens uitproberen een parenclub het boeit ons namelijk enorm, maar dan bij Mystique. Mijn gevoel zegt nu al dat t daar fijner voelt….

 6. M & C schreef:

  Ray, in een ander draadje zag ik dat jij je als HSP meer thuis voelt in een club dan in een (gay)sauna of erotic cinema omdat een club minder op lust gericht is en je in een club beter je gevoel kan laten spreken. (Corrigeer ons maar als we het verkeerd interpreteren.)

  Een sauna als Azurra – met hun gemengde avonden – zou ons waarschijnlijk ook té hard binnen komen vanwege het respectloze of respectarme gedrag door de single mannen.

  Voor ons als HSP én beginners zoeken we daarom alleen avonden op waar alleen stellen toegestaan zijn. Of die stellen ergens tussen 0 % of 100 % hetero zijn doet er voor ons niet toe. Sterker nog, die flexibiliteit vinden we alleen maar leuker. ?

  Maar als je bij een HSP over de grenzen van respect heen gaat, kom je in zijn of haar allergiezone.
  Dat grensoverschrijdend gedrag lijkt ons op een stellenavond minder voor te komen, we hebben te weinig ervaring om dat te onderbouwen. Degenen met meer ervaring kunnen dat misschien bevestigen.

  Vandaar dat het voor ons niet uitmaakt wat de locatie is: erotic cinema, club of sauna. Als HSP geven we begrip en respect en verwachten we dat ook terug. Een superklik hoeven we niet te hebben maar een beetje diepgang zoeken we wel. Vraag ons niet wat we van de laatste wedstrijd van Ajax vonden. We kijken liever naar Renoir. Hoe raar het ook misschien klinkt, smart=sexy voor ons. Dan raakt de lustbatterij al behoorlijk opgeladen. Voordat we een stortvloed aan politiek correcte meningen over ons heen krijgen: we beoordelen of veroordelen niet. Niet op basis van IQ, misschien op basis van je bagage. Vergeet niet, een HSP heeft al zijn antennes aan staan en is dus bereid te luisteren.

  Degenen die nu zeggen: “Je komt toch voor het neuken?” gooien ons inziens heel wat potentiële vriendschappen het raam uit. Swingen is nu niet bepaald een nieuwe hobby die je even makkelijk aan je huidige vrienden meedeelt. Er zit voor velen een hoop emotie én ratio én gevoel én lust in. Dat wil je toch met meerderen delen dan alleen je partner?

  Op een parenavond lijkt ons de kans groter respect en die klik te vinden die een HSP zoekt. Tussen jagende mannetjes zoiets vinden lijkt ons lastiger. ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *