GHB

GHB en GBL

(bijnamen: G, Gola, Ginas, Gehaktbal)

GBL is de grondstof voor GHB. Tot 2013 kon GBL door iedereen legaal worden besteld op internet.

Vaak wordt GHB genomen als de werking van mdma/xtc begint af te nemen. GHB zorgt dan voor een boost van de resterende werking van mdma/xtc maar in een wat lomere en minder actieve vorm. Geilheid en gevoeligheid wordt geprikkeld. GHB heeft deze werking ook als het niet gecombineerd wordt met andere drugs. Maar ook slaperigheid komt opzetten. Tegen een achtergrond van mdma/xtc, een actief feestje en juist gedoseerd zal die slaap niet de overhand krijgen. Met alleen GHB hou je gewoon een erectie en kun je ook klaarkomen. Kom je klaar dan is de kans groot dat je daarna in slaap valt. GHB laat zich ook goed combineren met cannabis, het versterkt elkaars effect, dus rook vooral niet teveel van je joint. Over het doseren van GHB is al veel gezegd. Ga als vuistregel uit van 1 ml per 25kg lichaamsgewicht. Weeg je 75 kg, dan is 3 ml een goede startdosering. Het makkelijkste gaat dat met een flesje waar je een doseerspuitje op de dop kunt plaatsen zodat je gemakkelijk de juiste hoeveelheid kan aflezen. De smaak van GHB is makkelijk te herkennen. Het is zout en smaakt en ruikt naar rotte vis. Ronduit smerig dus. Mengen in een beetje frisdrank en in 1 teug leegdrinken werkt het beste. Goeie GHB is een licht stroperige, heldere vloeistof. Wel kwaad kunnen eventuele schilfertjes in de vloeistof. Dit wijst op een te hoge hoeveelheid GBL die niet volledig is opgelost. Resultaten van het gebruik van schilferige GHB zijn onvoorspelbaar en kunnen leiden tot out gaan. Goede GHB is pH neutraal, dus rond de 7. De bandbreedte van de dosering die het fijne geile effect geeft is smal. Te weinig en je voelt niets, teveel en de slaap neemt de overhand en out gaan ligt op de loer. GHB staat in de Opiumwet en is dus niet legaal.

Lastiger om te gebruiken, is GBL, de grondstof van GHB. Deze vloeistof is een gespecialiseerd schoonmaakmiddel uit de industrie. Je lichaam zet de GBL om in GHB en geeft hetzelfde effect als GHB. Aan GBL zitten 2 grote bezwaren. Doseren is nog lastiger met ongeveer 1 ml per 50 kg lichaamsgewicht. Doseer dus de helft van wat je bij GHB doseert. Een tweede bezwaar is dat het een sterk bijtend middel is. Je kunt er makkelijk je mond en slokdarm mee verbranden. Oplossen in een groot glas fris is echt noodzakelijk. De smaak is dan wel een stuk minder smerig dan GHB.

Gevaren van GHB/GBL op een wap feestje

Van teveel GHB/GBL kun je makkelijk out gaan. Je bent dan nauwelijks meer wakker te krijgen en er bestaat gevaar op ademhalingsproblemen. Heb je echt teveel op dan kun je er ook dood aan gaan. Dat kan binnen 2 uur gebeurd zijn. Een groot gevaar ontstaat vooral als een feestje in volle gang is en iemand zo stom is om GHB in een limonade- of wijnfles te bewaren. Iemand heeft het niet door, neemt per ongeluk een slokje, spuugt bijna alles uit vanwege de smerige smaak en heeft dan toch nog veel te veel binnen gekregen. Neem de proef maar op de som met een glas water. Neem een klein slokje, spuug het uit en meet hoeveel het is. Je zit dan met dat kleine slokje al snel aan de 30 ml, dus 10x de “normale” dosering. Direct naar het ziekenhuis is dan de enige oplossing!. Wees altijd zeer alert op GHB/GBL in flessen of glazen die niet goed herkenbaar zijn!

Wil je geen risico lopen, gebruik dan geen drugs.

Zie het bericht van de NOS

1 reactie

  1. Jason schreef:

    Ik ben het niet helemaal eens met de aanbevolen dosering. Bij 3 ml kan iemand al out gaan. Ik vind dat als je nog nooit G hebt gebruikt je gewoon moet beginnen met 1 of 1,5ml totaal. En dan maar eerst is kijken hoe het valt en voelt, daarna kan je altijd meer doseren. Wij gebruiken het ongeveer na een uur of 1,5 weer en zo houden wij het gevoel bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *