Review Camping ‘Le diamant Noir’ door KinkyKempen (SDC)

Deze zomer 2018 zijn we in juli een weekje naar deze camping geweest.
Omdat er niet zoveel informatie te vinden is over deze camping willen we graag onze ervaringen delen middels dit verslag.
Ontvangst en accomodatie:
Top! Nog voor de boeking krijg je snel en duidelijk reactie op informatieaanvragen. De boeking verliep zeer vlot en correct. Meteen na de boeking krijg je toegang tot een webpagina waarop echt alle mogelijke informatie staat. Van interne regels, afspraken, in- en uitcheck procedures, winkels en restaurantjes in de buurt. Zeer volledig en overzichtelijk. Wij hadden een “Cocon” gehuurd, dat is een midden tussen een tent en een bungalow. Zeer schoon, alles werkte, voldoende huisraad aanwezig en een goede koelkast. Er is een echt bed, wel wat aan de kleinere kant (140cm). Voor water en sanitair moest je iets verderop naar de sanitaire blok. Deze werd dagelijks schoongemaakt, en en was voldoende goed stromend heet water. We hebben de iets grotere bungalows van vrienden ook bezocht en die beschikken wel over eigen WC, douche en keuken. We hebben ook wat rondgewandeld in het gedeelte waar de campers en mobilhomes stonden, en die hadden allemaal een mooi ruim plekje, zonder te dicht tegen elkaar te staan. Her en der staan ook vaste BBQ’s die je vrij kan gebruiken.
Het is er lekker rustig en iedereen begroet elkaar vriendelijk als ze rondwandelen. Heel gemoedelijk. Naturisme mag, maar moet niet. De meesten doen het altijd, sommigen trekken iets kleins aan als ze rondlopen maar aan het zwembad ligt iedereen naakt. Je mag zelf kiezen wat voor jou het aangenaamste is.
Nog een verduidelijking ivm de huur van tenten, chalets en bungalows: op hun website lijkt het alsof je altijd van zaterdag tot zaterdag moet huren. Dit is niet het geval. Je kiest zelf hoe lang je blijft. Zelfs voor 1 dag kan je een bungalow huren. Veel mensen komen voor (lange) weekends. tijdens de week is het er veel rustiger. Als we teruggaan volgend jaar zullen we beginnen met een lang weekend, daarna een paar dagen verder reizen in de buurt of zo, en dan op de terugweg terug een lang weekend huren.
Bar, Restaurant en animatie
De bar is goed voorzien en hanteert schappelijke prijzen. Alle consumpties worden trouwens betaald via het kleurbandje met chip dat je altijd moet dragen. De kleur van het bandje verklapt ook je status (koppel, single, dagbezoeker). Het eten is niet echt een aanrader. Er zijn genoeg leuke goedkope restaurantjes in de omliggende dorpjes die veel interessanter zijn. Wel zouden we aanraden om de avondmaaltijd op zaterdag te nemen, want dan eet iedereen samen aan grote tafels, wat het sociaal contact bevordert. Het personeel is supervriendelijk, heel behulpzaam en altijd klaar voor een praatje. Frans is hier echt wel de voertaal. De stereotype karikatuur van de fransman die nors is tegen buitenlanders en weigert een andere taal te praten is hier NIET van toepassing
Dan is er nog het discotheekje dat elke avond open is. De muziek is soms wel wat cheecky. af en toe eens een disco-avondje en de rest eigenlijk vooral franse muziek. De sfeer is er wel goed, iedereen staat er te dansen en je kan heel gemakkelijk contact maken. Elke avond is er een verkleed thema, gaande van topless, uniformpjes of dergelijks. Niet iedereen doet er aan mee, het moet niet, maar het maakt de sfeer wel leuker.
Elke ochtend en namiddag wordt er ook wel een beetje animatie in en rond het zwembad voorzien.
Respect en Hygiëne zijn troef op deze camping. De mensen maken graag flirterige grapjes, maar zullen je nooit ongevraagd komen lastig vallen of aanraken. Sex in contact met het water is verboden. ze staan erg op de hygiene. maar rond het zwembad kan je best spelen op je zonnebedjes, en er zijn ook veel speelhoekjes en matrasjes verspreid onder de bomen rond het zwembad en de camping algemeen.
Mensen en swingen
De mensen zijn allemaal heel vriendelijk, gemoedelijk en respectvol. het is er niet zo groot, dus als je een paar dagen blijft ken je de meeste gezichten wel en heb je iedereen al wel eens hallo gezegd. We schatten dat er tijdens onze week een 60-70 tal mensen op de camping verbleven. 90% hiervan zijn fransen. We hebben in die week een belgisch koppel, 2 nederlandse koppels en een duits koppel gezien. Dat maakt dat iedereen wel frans praat. Je moet niet perfect frans praten, maar wel bereid zijn om te proberen anders gaat het toch wat moeilijker zijn om te socialisen.
Qua swingers zit er vanalles. Van doorwinterde swingers die veel actie willen, tot beginners (wij dus) die rustig eerst mensen willen leren kennen om daarna veel tijd met voornamelijk maar één ander koppel doorbrengen. Het is trouwens ook niet omdat je daar met koppels gaat praten dat er verwacht wordt dat het iets wordt.
Tegen het einde van de namiddag merk je dat verschillende koppels die samen aan het zwembad hebben gezeten, zich beginnen terug te trekken naar de speelhoekjes om de eetlust eerst nog wat op te wekken. Na het discotheekfeestje is er wel veel actie in de camping. Je hoort tot de vroege uurtjes soms OUI, OUI, OUI, encore OUIIIIIII ! van “ergens” op de camping komen.
De gemiddelde leeftijd is wel iets ouder. Er zijn wel genoeg 40-50’ers, maar ook wel een groot deel die de 60 gepasseerd zijn. Echt jonge koppeltjes hebben we twee keer één dag gezien als dagbezoekers. Er zijn ook weinig singles. We merkten wel dat je als singel man daar goed in je vel moet zitten om actie te hebben. De single mannen die een beetje onzeker overkomen krijgen niet veel sociaal contact en worden vriendelijk links gelaten. Ben je daarentegen een joviale niet opdringerige single man, dan zal je er wel een leuke tijd hebben. Single vrouwen bleken daar dan weer wel snel aansluiting te vinden bij koppeltjes.
Conclusie:
Voor ons was dit de eerste keer dat we zo op vakantie gingen. Het heeft onze verwachtingen overtroffen en denken er aan om volgend jaar terug te gaan. De camping, accommodatie en personeel waren top. Er was buiten het eten niets op aan te merken. We hebben er leuke contacten en vrienden gemaakt. De streek is heel mooi, je kan er goed eten. Een aanrader dus. En als je graag gewoon wilt checken, ga er dan een dagje of twee langs in het weekend, je kan bij het uitchecken altijd nog een paar daagjes erbij boeken voor je terugreis.
Willen jullie een betrouwbare datingsite dan kunnen we jullie SDC van harte aanbevelen, veel stellen en altijd goeie dates! Klik hier om naar SDC te gaan, echt goed!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *