Drugsoverzicht

drugsoverzicht-page-001We krijgen vaak vragen over drugs en de risico’s ervan. Heel vaak wordt naar de effecten gekeken en hoe lang je lol kunt hebben. Aan de andere kant zijn er ook mensen die terecht vragen naar de toekomst: hoe groot is de kans als ik eenmaal aan dat “te gekke” spulletje begonnen ben, er ook weer vanaf kan blijven? Deze kans is natuurlijk per mens verschillend maar keiharde cijfers konden we niet goed noemen. Tot vandaag!

De VNN heeft een poster uitgebracht welke alle populaire drugs op een rijtje heeft gezet mèt de risico’s er aan vastgeplakt in een overzichtelijk drugs overzicht.

 

 

 Omdat de poster niet echt beeldscherm- en printervriendelijk is heb ik alles wat voorkomt in de swingwereld in een klikfeest gezet.

Cocaïne
GHB
Hasj en Wiet
Heroine
Ketamine
Lachgas
LSD
Speed
XTC
Aanvullende informatie uit de kliklijst:
Aantoonbaar: De termijn van aantoonbaarheid hangt af van frequentie van gebruik en van de gebruikte hoeveelheid. Uitzonderingen op de hier genoemde gegevens zijn mogelijk.
Verslavingsrisico: De wetenschappelijke term is geestelijke en lichamelijke afhankelijkheid. Naast persoonlijke eigenschappen en omstandigheden van de gebruiker wordt afhankelijkheid bepaald door de eigenschappen van het middel, de mate en wijze van gebruik.
Tolerantie: Tegen sommige stoffen bouwt het lichaam tolerantie op. Het wil zeggen dat het lichaam de gebruikte stof sneller gaat afbreken als het vaak en in grotere hoeveelheden wordt gebruikt. Hierdoor moet er steeds meer van het middel genomen worden om hetzelfde effect te bereiken.
Bron: vnn.nl

 

3 Responses

  1. Moon schreef:

    Waarom laten jullie alcohol weg in dit rijtje. Bijwerkingen, verslavings gevoelig enz enz

  2. Ray schreef:

    Ik heb ervoor gekozen om alcohol weg te laten omdat dit een alom bekende drug is waar iedereen het nodige al over weet. In het te downloaden drugsoverzicht komt deze drug overigens wel in het rijtje voor, kijk daar eens.

  3. André schreef:

    Is het mogelijk om ook een lijst te maken van lustverhogende middelen waaronder erectiepillen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.