Doorgewinterde swingers

ouder stel swingersSwingen is daten met andere stellen, leuk, spannend en sexueel ook heel leerzaam. Maar wanneer daten jullie nu teveel?
Maak je geen zorgen dat hoef je je niet af te vragen, dat vullen anderen heel graag voor jullie in. Regelmatig zie ik in profielen staan dat het betreffende stel geen doorgewinterde swingers zoekt want zij zijn het tenslotte ook niet. Het is een term waar ik zelf nog nooit over had nagedacht, eigenlijk is het een contradictio in terminis want je swingt met anderen maar dat is tegelijk ook niet in de haak. Snap jij em nog?

Het grappige is zelfs dat die mensen nadat ze een paar jaar swingen juist zèlf die doorgewinterde swingers zijn geworden…ik ga er lachend van uit dat ze dan ook gelijk hun profiel verwijderen en alvast inschrijven bij een leuk bejaardenhuis….als daar maar geen oude swingers zitten…getver…

11 reacties

 1. B en A schreef:

  Tja, wat is doorgewinterd? Wij werden ooit als bedhoppers bestempeld omdat we veel vrienden en validaties hebben. Ja, logisch. Als je al vanaf het begin van sdc lid bent. We daten echt niet meer dan gemiddeld een keer per maand en dat is dan ook nog meestal met een stel dat we al lang kennen.
  En leeftijd? Ooit hadden we voor beiden 69 staan. Hadden een geweldige dat met een stel dat onze leeftijd vroeg. Hun reactie was “goed dat het er niet bij stond, anders hadden we niet gereageerd”. Zo zie je maar weer hoe er naar leeftijd gekeken wordt

 2. HenM6466 schreef:

  Het klopt wel dat er naar leeftijd gekeken wordt, voor mijn vrouw geld dat blijkbaar niet. Gezien het feit zei toch best vaak een man scoort, excuses voor deze uitdrukking, met een getraind lichaam en zo’n tien jaar jonger. Ik daar en tegen oog veel ouder en wordt best vaak tien jaar ouder geschat dan ik eigenlijk ben. Wij merken dan ook dat het daardoor ook vaak niet tot het gewenste contact komt. Gelukkig ben ik totaal niet jaloers en kan ik ook enorm genieten van mijn vrouw als ze bezig is. Vreemd genoeg ervaart mijn vrouw dit dan weer als vervelend, omdat ik dan niet aan de “beurt kom” waardoor, zoals al eerder aangegeven, wij alleen maar naar paren avonden gaan en dan samen bezig zijn. een keer in de vijf zes weken echter gaan wij naar een club bij ons in de buurt waar dan zowel paren als singels komen en gaat mijn vrouw even lekker los.

 3. Ray en Anita schreef:

  Hi Jack.
  Ik heb flink gelachen om het spiegel antwoord wat je uitlokte. Douze points.
  Ik vind het super dat jullie nog steeds jullie dingetje doen, al is het dan in kleinere kring. Zelf zijn wij wel uitgekeken op de ‘neuk om te neuken’ parties en vinden een bekenden kring wat leuker. Je investeert meer, lijkt het.
  Op swingrs zit overigens al een ouder stel, doe de camcheck maak de groep 50+ aan en wees welkom.

 4. Jack schreef:

  Hallo Ray en Anita
  Leuk antwoord, dank je wel. Wij ervaren zeer zeker, dat er vaak minachtend naar de leeftijd wordt gekeken. Let wel, wij vinden niet dat iedereen het maar met iedereen moet doen, dat deden wij ook toen we nog jonger waren zelfs niet met leeftijdsgenoten. Er moet een klik zijn, dat is het voornaamste. Dus als je door anderen niet ‘uitverkoren’ wordt is daar niks mis mee. Iets anders is, als mensen je minachtend menen te mogen benaderen in de trant van: wat doen jullie hier? Moeten jullie niet al lang achter de geraniums zitten? en meer van dat discriminerend gedoe. Ik heb dat wel een rigoureus opgelost door te vragen: wat zie je als je mij aankijkt? Antwoord: een ouwe vent! Mijn antwoord: nee, je ziet jouw toekomst en als je dat niet wil, moet je vooral niet vergeten om op tijd dood te gaan!. Zijn avond was bedorven, maar dat was mijn zorg niet. Vinden deze ‘swingers’, dat ze ook zelf na een bepaalde leeftijd geen recht op seks meer hebben? Wij zijn 67 jaar en nog vitaal en actief. Gelukkig hebben we een aantal goede en lieve vrienden (ook van eind veertig, begin 50!) waar we regelmatig thuis mee swingen of waarmee we samen clubs bezoeken. Dat gaat prima en met alle respect voor elkaar gunnen we elkaar het genot van goede en mooie seks.. Maar ik vrees dat er best veel oudere swingers inmiddels de moed hebben opgegeven en thuis zitten, omdat er voor hen geen platform meer is. Dat zou er eigenlijk moeten komen.

 5. Ray en Anita schreef:

  Hallo Jack, goeie vraag. Iedereen mag dat gelukkig voor zichzelf invullen. Ik hanteer voor mijn omgeving de ‘over de datum’ methode. Ziet het er enorm verlopen uit en lopen ze in lacosta poloshirts uit 1980 dan haak ik toch echt af. We hebben zelf met oudere mensen gedate dan wij (+10) en dat vonden we eigenlijk leuker dan met een jonger stel. Deze mensen komen wat gemoedelijker over. In de swingerswereld wordt er door de ouderen die boven de magische 50 raken, helaas wel flink gelogen over de leeftijd. Er vindt dus wel leeftijdsdiscriminatie plaats anders logen ze er niet om. Dat is tevens de reden dat ik op onze site de leeftijden eruit heb gehaald en dat vervangen heb voor levensfase. Dat is wat gezelliger.

 6. Jack schreef:

  Tot welke leeftijd mag je volgens jullie swingen?

 7. Joy schreef:

  Josh en ik noemen de doorgewinterde swingers (waaronder wijzelf als we naar onze score-jaren kijken) veel liever: ervaren swingers. Het is ónze interpretatie en kan voor iedereen natuurlijk net even iets anders betekenen. Wij merken dat er 2 soorten “beginners” zijn en maken een hele bewuste keuze om minimaal 1 variant helemaal links te laten liggen: de echte beginners die totaal (nog) niet weten wat ze willen en waar ze mee bezig zijn. In onze beleving zouden wij met al onze ervaring en gewoonten een nieuw swingend stel daarmee onvoldoende ruimte geven te ontdekken wat swingen precies voor hen (kan betekenen) betekend. Mensen over hun grens laten gaan, hoe onbedoeld dat ook zou zijn, kan een ongewenst groot effect hebben op en in een relatie.

  Dan zijn er natuurlijk ook nog de stellen die weliswaar nieuw in het wereldje zijn maar zich zeer bewust vanaf dag 1 hebben voorgenomen: kamikaze met het hoofd eerst… hop gaan met die ervaringsbanaan! 😀 Een hele andere benadering waarbij ze zich niet laten overrompelen en niemand bang hoeft te zijn dat er misschien een grens overschreden wordt. Daar zouden wij al iets warmer voor lopen net als Rens.

  XX Joy

 8. leoniejp schreef:

  We zien dat ook steeds vaker. Wij als stel vinden het juist leuk om beginnende swingers te begeleiden en merken dat dat juist voordelen bied voor het beginnende koppel. Drempel vrees, ongelijke ideeen tussen gentlemen/lady het kan allemaal. Het is wel van belang dat je de sfeer goed kan “lezen” en daar zijn de meeste doorgewinterde swingers juist enorm sterk in.

 9. jo Boran schreef:

  Een goed stel ..(whatever that means) krijgt sowieso een hele reeks bekenden..vriendjes…sympathisanten of verliefden….zodat er geen zoeken meer bij is…
  Probleem is dan eerder wie ,nu , wel en wie dan niet…zonder mensen te kwetsen of vervelend te gaan doen…
  Ben je dan een veeldater ….??? Weet ik zo niet!
  Het zijn bijna allemaal soft-wapppers ; dat kan je maar lekker en goed doen als je zorgvuldig plant en doseert….dus dat is zelfregelend …
  Teveel is niet lekker en satureert …op alle vlakken..
  Dus als het begint tegen te steken is het (te)-veeldaten geworden!Lol!

 10. Ray schreef:

  Hallo Henque, je hebt daar ook gelijk in en dat precies wat ik zelf ook bedoel! Het is raar van die mensen om anderen te veroordelen.

 11. Henque schreef:

  Beetje raar blogje want je drukt de term nu in de hoek van dat het niet in de haak is en dat het oudere mensen (laatste stukje) zijn. Maar voor bijvoorbeeld beginnende swingers kan het juist heel fijn zijn om te starten met andere beginners, je bent op het zelfde pad in een soortgelijke fase en dat kan vertrouwder voelen. Bovendien is de dynamiek gewoon anders als er een groter verschil is tussen ervaringens.

  Het is juist dit neerkijken op wat andere mensen belangrijk vinden dat beginners soms afschrikt. En het hoort naar mijn smaak ook niet thuis is het open en vrije denken dat aan swingen zou moeten zitten voor mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *