Onzekerheid

Iedereen isonzekerheid wel eens onzeker, of dat nu gegrond is of niet. Zeker als jullie nog redelijk nieuw zijn in het swingerswereldje kan het door die onzekerheid even duren voor jullie echt gaan genieten van het daten. Tegen onzeker zijn op zich is niet zo veel te doen, de één heeft daar nu eenmaal meer last van dan de ander. Probeer heel goed te bedenken waar die onzekerheid vandaan komt en overleg dit goed met je partner en eventueel ook met jullie date. Je zal zien dat veel meer mensen bedenkingen hebben bij hun lichaam, hun uiterlijk in het algemeen, eventuele jaloezieën en of ze wel goed genoeg zijn in seks. Onzeker zijn is menselijk!

Er is ook nog een ander soort onzekerheid; Onzeker zijn over je partner en of je wel echt wil swingen.
Stel je eens voor dat jullie een super leuk stel hebben gevonden en daar een spannende eerste afspraak mee gepland hebben staan. Jullie hebben een leuke outfit aangetrokken en tijdens het kennismaken zie je je partner vrolijk lachen en gezellig kletsen met de man of vrouw van het stel. Opeens slaat de schrik je om het hart “wat als mijn partner daar helemaal in op gaat en mij niet ziet staan?”. Een reële gedachte gezien het daten bedoeld is om samen te genieten van andere mensen… hoe los je dit op en gaat dit gevoel ooit ook weer weg?

Gelukkig kunnen we jullie geruststellen, dit zijn hele normale en veel voorkomende gevoelens en gedachten. Hoe ervaren je ook bent in het swingen, er komt altijd weer een moment dat je even onzeker bent over hoe de avond zal verlopen. Spreek deze gedachten uit, bij voorkeur waar het andere stel bij is. Hiermee kan je kenbaar maken dat jij waarschijnlijk iets meer moeite zal hebben met erotisch op gang komen en zo kunnen jullie onderling een teken of woord afspreken om de seks mee te stoppen als dat nodig is. Waarom ook bespreken met jullie date? Omdat wanneer jouw partner erg opgaat in het vrijen met de andere persoon, je ook aan de date kenbaar kan maken dat je even tijd nodig hebt. Het is echt geen schande om onzeker te zijn over het daten, wanneer je echter ook onzeker bent over je relatie is het wellicht verstandig het daten nog even uit te stellen en eerst met je partner te spreken over jullie relatie! Swingen doe je sámen tenslotte.

onzeker

3 reacties

  1. HenM6466 schreef:

    Wij waren de eerste maand erg onzeker over ons uiterlijk. Hebben alle twee overgewicht, maar hebben ondertussen ook ontdekt dat er nog veel dikkere stellen rond lopen en het bij de juiste klik helemaal niet interessant is hoe je eruit ziet. Wij spreken eigenlijk niks af meestal komt het bij het kennismaken al tot een soort van vraag en antwoord spel waarin je de grenzen in hoofdlijnen al bepaald. Vervelende ervaringen heb je altijd, maar daar leer je ook van, wij hebben in een jaar heel veel en heel snel geleerd en elke ervaring hoe negatief ook is uiteindelijk een positieve ervaring, immers die ene fout maak je geen twee keer.

  2. Ray schreef:

    True

  3. Katja schreef:

    Stel je hebt een date met een ander stel…2 om 2. Je zou dan met je partner bepaalde codetaal af kunnen spreken. Dat je bv een bepaald drankje juist wel of niet neemt…. Wij dronken bv spa rood als we een stel wel zagen zitten….dan weet je ook hoe je partner er in staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *