Verslag parenavond Steamworks door M&C

Willen jullie een betrouwbare datingsite dan kunnen we jullie SDC van harte aanbevelen, veel stellen en altijd goeie dates! Klik hier om naar SDC te gaan, echt goed!

Afgelopen zaterdag hebben we als beginnend stel een bezoek gebracht aan de swingersavond in Steamworks.
Mannen alleen waren deze avond niet toegestaan.

Na de 45 euro afgerekend te hebben konden we doorlopen naar de lockerruimte in de kelder. Beetje krap maar later leerden we waarom. Vanuit de lockerruimte kan je de trap op naar het restaurant. Je sleutelnummer is meteen je bestelnummer in de bar en restaurant, aan het eind van de avond loop je met je sleutel terug naar de receptie en reken je alles op dat nummer af.
Wij hadden nog niet gegeten en eerlijk gezegd zou de kaart zou niet misstaan in een goed restaurant. Er is een uitgebreide keuze in warme maaltijden, maaltijdsalades en nagerechten. Het bedienend personeel was zeer attent.

Daarna even de boel verkennen. Wat is het ruim! Wij dachten eerst dat het een club zou zijn met wat wellnessfaciliteiten erbij maar eigenlijk is het andersom: een uitgebreide sauna waar je toevallig ook nog iets meer mag. Een bio-sauna, een gewone sauna, infraroodcabine, stoombad (staat niet op de site?), zwembad, whirlpool, voetenbaden en uitgebreide douches. Hoe het zit met de speelplekjes kan je hierboven lezen. Op de site staat dat je tot 20:30 uur gebruik kan maken van de wellnessfaciliteiten. Niets van gemerkt, we hebben er de hele avond en nacht gebruik van kunnen maken. Ook was er nog een opgietsessie met ijsjes na.

Er waren circa 25 stellen in alle leeftijden, de meesten tussen 30-50 jaar. Het zouden er meer geweest kunnen zijn maar met zoveel etages aan mogelijkheden is het moeilijk in te schatten. In de loop van de avond werd ook een kop soep geserveerd om vocht en zout op peil te houden. En op de bar was een grote schaal snoep te vinden voor de suikers. Hard nodig want er werd ook hard gewerkt: inspanning en ontspanning wisselden elkaar vlot af.
Van alle faciliteiten is de lounge op de eerste etage toch wel de meest populaire plek. Grote zachte witleren banken, de verlichting is er niet te fel en contact maken is er makkelijk. Afstand houden lukt misschien niet als het drukker is maar dat is dan ook niet helemaal de bedoeling, toch?
Van een dresscode was niet echt sprake. De meesten liepen in handdoeken, sommige dames hadden er ook nog een setje onder. De handdoeken zijn inbegrepen en van voldoende formaat voor de heren, dames voelen zich misschien comfortabeler met een wat grotere handdoek dus die moet je dan zelf meenemen. Drink vooral voldoende water, matig met alcohol.

Naast de sauna is het natuurlijk zeker zo leuk de zolder te verkennen of nog even de mini-bios in te duiken. Die bios heeft geen stoelen maar 1 groot matras van 10 x 10 meter, de mogelijkheden mag je zelf invullen.

\”Hoe vonden jullie het?\”, vroeg de man aan de receptie, \”was het jullie eerste keer?\”. Hmmm, blijkbaar hebben beginners allemaal een rode stip op hun voorhoofd staan die ze zelf niet zien. Deze avond was niet aangekondigd op SDC site dus het was maar half zo druk als normaal op de parenavonden. Fijn voor ons als beginners. De gemengde avonden waarbij single vrouwen en mannen ook zijn toegestaan schijnen nog drukker te zijn dus dat verklaart de hoeveelheid lockers in de kelder.

Al met al een geweldige locatie, wij komen hier zeker nog eens terug.
En voor ik het vergeet, denk aan het advies van ome Ray: vergeet je slippers niet!

Willen jullie een betrouwbare datingsite dan kunnen we jullie SDC van harte aanbevelen, veel stellen en altijd goeie dates! Klik hier om naar SDC te gaan, echt goed!

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. eindhoven999 schreef:

  Wat een geweldige avond hebben we afgelopen zaterdag beleefd tijdens de swingersavond in Steamworks. Het was voor ons de eerste keer Steamworks en voor m’n vriendin de eerste keer club/sekssauna. Dus eerst waren we wat onwennig maar dankzij de gemoedelijke sfeer en een wijntje kwamen we al gauw los. Heerlijke avonturen beleefd in het glazen hok boven. Helaas moesten we bij sluitingstijd voortijdig stoppen omdat we allemaal vriendelijk werden verzocht om te gaan douchen. Het was toen al even 2 uur geweest en het was tijd om de tent te sluiten.
  Qua leeftijd liep er van alles rond. Ook heel veel jonge mensen wat voor ons als stel van 25/35 erg fijn is. Je hebt wel eens dat bepaalde clubs een bepaald ‘soort’ mensen trekt. Dat was hier niet het geval.
  Het personeel was gastvrij en de bezoekers vriendelijk en benaderbaar. Wel was er behoorlijk wat groepsvorming door mensen die elkaar al langer kennen dus dat maakt het soms iets moeilijker om contact te maken, maar dat komt in elke club voor.
  Rond 1 uur nog wel een heel leuk stel bij de bar gezien. Zij had even daarvoor boven in de buurt van de douches een uitdagende en goedkeurende blik aan mijn vriendin gegeven. En mijn vriendin vond haar erg interessant. Mijn vriendin gaf bij de bar aan zometeen naar het bubbelbad te gaan, maar dat heeft de dame waarschijnlijk niet gehoord. Mijn vriendin gaf me tijdens het bestellen van een drankje bij de bar een tik op de billen, ik keek om en ze zei voor de grap dat jouw vriend die tik gaf. Mocht je jezelf herkennen in dit verhaal, we komen jullie graag nog eens tegen! Onze kik is hetzelfde als onze gebruikersnaam hier.

 2. M & C schreef:

  Hoi Jesse & Sander,

  Excuses voor de verlate reactie. De hygiëne is te vergelijken net elke gewone sauna. En heb je schone handdoeken nodig, gewoon een setje nieuwe vragen aan de bar.

  Ken en Barbie hebben we niet gezien. Er komt van alles van 25-65 in allerlei maten. En als je op de avonden gaat waarop alleen stellen zijn toegestaan zal je van opdringerige mannen geen last hebben. De 30e is weer zo’n avond, zie agenda. Op gemengde avonden waar ook single mannen zijn toegestaan ligt dat misschien anders.

  Mocht je nog meer vragen hebben kan je ons benaderen via Kik: RMTC_70.

 3. Jessevande schreef:

  Hoi M&C,

  Leuk stuk om te lezen, wellicht gaan we ook een keer als we voldoende moed hebben verzameld en over de spreekwoordelijke drempel durven te stappen. Moet zeggen dat ik (we) ook gelijk wat meer vragen hebben (zoals hoe het zit met hygiëne, alleen maar afgetrainde lichamen? opdringerigheid van andere bezoekers etc) mag ik die hier zo stellen of liever via een bericht / email?

  Groetjes,

  Jesse en Sander

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *