Condooms en smoezen

condoMèt of zonder?

Het rubbertje, wat was het vroeger toch mooi…iedereen deed het met elkaar zonder condoom, want als je aan de pil was dan was er niets aan de hand….Die tijd is toch echt voorbij, de SOA’s zijn te ernstig en zelfs levensbedreigend geworden. Zonder condoompie geen sex dus.

Toch zijn er mensen die toch dat gokje wagen. Meestal worden de risico’s onder het kleed weggeveegd en denkt men dat het alleen anderen zal treffen en niet zichzelf. Dat is overigens normaal gedrag bij mensen hoor. dit kun je bij alle psychologische risico-onderzoeken terugvinden.

Swingers bedrijven orale seks meestal zonder condoom of beflapje, vaginaal en anaal is bijna altijd mèt. Ze staan ook op volgorde van besmettingskans, ik wil geen vergelijkingssite maken dus ik hou het kort en zal uitleggen waarom anale seks het gevaarlijkst is. In de dikke darm zitten veel bloedvaten en de wand van de darm is makkelijk doorlaatbaar (permeabel). Aan het eind, in de dikke darm (colon) wordt het vocht teruggewonnen wat in het begin van het spijsverteringsproces (de dunne darm) in is gebracht. Dat betekent dat als er geïnfecteerd sperma in de dikke darm komt dat eigenlijk linea recta(al) wordt opgenomen in het bloed. Heel gevaarlijk dus.

 

Het vrouwencondoom

Het vrouwencondoom

Het vrouwencondoom

Als de man een kleine en/of korte penis heeft zal het condoom er waarschijnlijk vanaf glijden en dat leidt tot risico’s. Dan is het beter om de zaak om te draaien en als vrouw een vrouwencondoom te gebruiken. Het schijnt geen handig ding te zijn in gebruik, maar wat moet dat moet. Er komt nog eens bij dat het vrouwencondoom een stuk duurder is dan een gewoon mannencondoom. Voordeel is wel dat je minder bevattelijk bent voor genitale wratten en herpes welke zich vaak na het randje van de normale condoom voordoen. Het mannencondoom houdt namelijk op en het vrouwencondoom ligt juist over de vagina heen. Dus het genitale contact is kleiner.
Klik maar op het plaatje rechts dan zul je het zien en beter begrijpen.

Voor wie is het nu zo belangrijk dat het zonder condoom wordt gedaan?

De dames merken niet of je een condoom om hebt dus zij hebben geen reden om met alle macht zonder condoom te vrijen. Dan blijft er nog 1 groep over…de mannen. Ik kijk goed om me heen tijdens het swingen en dan probeer ik goed op te letten dat er condooms gebruikt worden, maar ook op een juiste manier. Met mijn vriendin heb ik een zeer goed onderling contact tijdens de swingpartij en we hebben er een beetje een sport van gemaakt welke smoezen we zoal tegenkomen van mannen die onder het condoomgebruik uit proberen te komen. De een klaagt dat ie altijd afglijdt, de ander heeft weer een latexallergie, de volgende kan weer niet klaarkomen met condoom en zo passeren aardig wat smoesjes de revue. Over die allergie-smoes kunnen we kort zijn, er bestaan latexvrije condooms. Afglijden? Dan gebruik je de verkeerde maat. Je kunt niet klaarkomen? Dan zit dat probleem gewoon in je hoofd! Doe daar eerst eens wat aan, neem een borrel ofzo.

Het is bekend dat bij sommige vaste swingergroepjes zonder condooms wordt gesext. Zowel anaal als vaginaal. Dit zijn vaak groepjes bekenden die het vaak met dezelfden doen. Om toerbeurten laten ze zichzelf testen en laten het smsje van de GGD aan elkaar zien als bewijs. Want, denken ze, als een het niet heeft heeft de rest het ook niet.  Niet helemaal waar. Als je het op de man afvraagt zullen deze swingers het bij hoog en laag ontkennen dat ze het condoomloos doen om gezichtsverlies te voorkomen.

In swingersland wordt er ook wel eens aan ons gevraagd of we het zonder willen doen. Je hebt een leuke date en opeens slaat dan de stemming om. Zo voelt het. Ten eerste, deze mensen kennen we nauwelijks en bovendien gebruiken we toch altijd condooms. We hebben kinderen, weet je. Iets met verantwoordelijkheid? Vaak zijn de swingers die voorstellen “het zonder” te doen snel uitgespeeld want andere swingers reageren hier allergisch en soms beledigd op waardoor de hele date ineens niet meer doorgaat! Ook wordt er veel gepraat met andere swingers dus het cirkeltje is al snel rond en het betreffende stel is nergens meer welkom.

Daarom gebruik ik zelf condooms op maat. Ik heb XL dus toen ik naar de winkel ging om Durex XL te kopen en ik er eentje omdeed paste deze niet, het bloed wordt gewoon uit je vriend gedrukt en ik kon hem niet goed stijf houden. Toen was ik op een feestje en er was nóg een gozer met XL en die pakte Mysize condooms uit zijn tas. Anita vroeg er eentje aan hem en gaf hem aan mij. Probeer deze eens? zei ze. Ik bleek maat 69 te hebben. J(kunt bij Mysize ook een piemelmeter downloaden om jouw maat te bepalen).

Het effect was geweldig, af en toe was ik bang dat mn condoom afgegleden was omdat ik er geen hinder van had. Na meermaals tijdens dat feestje gecontroleerd te hebben, zat de condoom nog precies pas!

 

 

13 reacties

 1. SwingleEindje schreef:

  Wauw! Wat een ontdekking, er zijn dus condooms die me wèl passen!
  Dat had ik 30 jaar geleden moeten weten. Voor de meelezers: Durex XL of Trojan Magnum XL zijn dus géén XL, maar een krappe L (te klein dus als je XL bent).
  Op de site van de condomerie staat een maat-app en ze leveren testpakketjes.
  Geil van de gedachte aan safe-sex, dat is goed nieuws! ?

 2. SwingleEindje schreef:

  Haha, kende het fenomeen wel, maar die van Azzurra waren in mijn beleving echt maatje vingercondoom. Best jammer bij je eerste trio :/
  Proefpakketje XL van allecondooms is onderweg!

 3. Ray en Anita schreef:

  Ik bestel zelf Mysize en neem deze altijd mee als ik mn pik ga uitlaten. Ik kom ook overal die mini-condoompjes tegen.

 4. SwingleEindje schreef:

  Hoi, weet iemand of er bij Azzurra ook XL condooms te krijgen zijn? Was vorige week daar en de condooms (dame geregeld) waren een beetje een moodkiller.
  Wil me voor het volgende bezoek optimaal voorbereiden 😉

 5. Seminifeer schreef:

  De beste bescherming tegen HIV is inderdaad een condoom. Maar wat wij nog belangrijker vinden is het testgedrag. Hoe vaak testen mensen zich, en doen ze dat bij de GGD of de huisarts. De GGD test niet op de veelvoorkomende soa Mycoplasma Genitalium. Deze soa wordt met dezelfde medicatie behandeld als Chlamydia, alleen duurt de kuur dan 2 maal zo lang. Mensen waarvan bij de GGD Chlamydia is geconstateerd, maar ondertussen ook de Mycoplasma hebben krijgen dan een te korte kuur waardoor resistentie ontstaat. Het is nu al zo dat de Mycoplasma een soa is waarvan ná de kuur nóg een test gedaan moet worden om er zeker van te zijn dat deze weg is.
  Gezien het feit dat bijna alle soa’s ook via orale sex overgebracht worden is het belangrijk om je ook af en toe bij de huisarts te laten testen. De Mycoplasma Genmitalium zit daar standaard in de soa test.

  Wij daten niet met swingers die zich nooit bij de huisarts laten testen.

 6. Vol Maantje schreef:

  Voor mij ook de stelregel; met condoom. Ik laat mij regelmatig testen en ben daar open en eerlijk over. Ik krijg ook reacties dat het ‘kinderachtig of onnodig’ zou zijn voor een zuivere vrouw als ik. K blijf graag zuiver.

 7. HenM6466 schreef:

  Schiet ons inmiddels nog een te binnen. Een stel sprak ons aan waarna de man van mening was dat het best zonder condoom kon. Immers hij was er aan geholpen dus mijn vrouw hoefde niet bang te zijn dat ze zwanger zou raken. Ze keek hem aan, maakte een draaiende beweging voor haar voor hoofd langs, zei koekoek en liep door. Was hem vergeten, maar ze vertelde het net of ik die nog wist.

 8. Ray en Anita schreef:

  Bij ons ook nog overkomen op een thuisfeestje, maar we hebben ons poot stijf gehouden en gezegd condoom of anders niets. Leverde kinderachtige boze blikken op.
  Ik kan me voorstellen als er veel zware drugs gebruikt worden, mensen grotere risico’s nemen. Daarom voor ons liever geen wapfeestjes ook. We roken lekker ons jointje, daar is al eeuwen geen gezeur mee.

 9. HenM6466 schreef:

  Wij hadden onlangs de vraag of het zonder condoom mocht. Immers een condoom was en is niet natuurlijk….Euh nee dat klopt je wordt er niet mee geboren. Wij doen niks zonder condoom en ook bij het wisselen van partner wisselen wij ook de condooms. Misschien te voorzichtig maar baat het niet schaad het niet. Ons motto vrij veilig of vrij niet.

 10. Fralm schreef:

  Zeau, wat een goed en kritisch stuk en heel goed van beide kanten belicht!
  Als beginnende swingers zijn we hier een stuk wijzer van geworden. Ook de site is te gek!

 11. Jack en Jill schreef:

  Over veiligheid en condooms

  We hebben nu al een aantal jaren ervaring in de swingerswereld en we zijn heel wat standpunten t.a.v. condoomgebruik tegengekomen. Niemand wil graag ziek worden of dood gaan door seksuele vertiertjes. Ook wij niet.

  Mijn huisdokter is in Afrika geweest bij het opzetten van soa-poli’s en om te helpen bij voorlichting over HIV en andere venerische ellende. Met hem hebben we twee maal een intens gesprek gehad over wat men “safe sex” noemt en uitgelegd hoe het in de swingerswereld er aan toe gaat. Hij is verbaasd over de selectieve manier van denken die wordt gehanteerd.

  Men gebruikt in de swinerswereld bijna altijd condooms als er geneukt wordt. Maar niemand gebruikt beflapjes, er wordt vrij gelikt en gepijpt, niemand doet een condoom over z’n vingers bij vaginale penetratie. Dat is namelijk vrij onschuldig, zo zegt men.
  We hebben gezien hoe een man tijdens een sessie met een aantal stellen drie vrouwen na elkaar met z’n vingers penetreerde waarna zijn eigen vrouw die vingers weer gretig aflikte. Heel geil, maar hoezo is dat dan wel veilig?
  Toen het op neuken aankwam was daar ineens het condoom en dat werd keurig verwisseld bij het penetreren van de volgende vrouw. Want ja, verstandig, toch? Vrouwen beffen elkaar zonder bescherming, man erna wordt klaargepijpt, mond vol sperma doorgeslikt en de volgende wordt vol gezoend of gelikt of gepijpt.

  Als ik virus was zou ik er duizelig van worden.

  Wij vragen wel eens aan stellen in een club hoe ze over “safe sex” denken. Gewoon als bar-praat. Al die swingers zijn expert, weten allemaal dat je van AIDS dood kan gaan, zijn vooral erg verstandig bezig, want ja, condooms. Maar als je vraag waarom je niet besmet zou kunnen worden door de vingers van de buurman, dan roept men iets vaags over “veel lagere risico’s’. Hoe laag dan?
  Zorgt een piemel voor een grotere overdrachtskans van vrouw naar vrouw dan vingers? Waarom gaan virussen selectief om met vervoersmiddelen? “Tja, dat doen we al jaren zo en we hebben nog nooit iets opgelopen.” is dan het antwoord.

  Iedereen roept dat “het zo nou eenmaal gaat” in deze wereld, maar als je doorvraagt begrijpt niemand precies wat de risico’s zijn, en waarom.

  Om HIV op te lopen moet je gek doen. Heel gek. Om te beginnen moet je iemand vinden die HIV-positief is. Die kans is zeer gering als je het swingen niet zoekt in de drugs-scene of in de hardcore gay-scene.
  Als je toch iemand hebt gevonden die HIV onder de leden heeft, dan is de kans van besmetting van man op vrouw minder dan 1-tiende procent per contact. Dit betreft vaginale seks, géén anale seks. (Zie de officiele cijfers van de GGD om dit na te gaan.)
  Charlie Sheen heeft als HIV-positieve man jarenlang z’n vriendinnen zonder rubbers bewerkt en ze zijn nog steeds gezond. Dat is geen vrijbrief om als HIV-drager vrij rond te neuken, maar het zegt iets over de lastige overdracht van mens tot mens als er geen bloed bij komt kijken.

  Chlamydia is nu SOA nummer 1, op de voet gevoeld door de stijger gonnoroe.
  Beide soa’s zijn eenvoudig te behandelen. Met 1 pil en 4 dagen wachten ben je bij chlamydia van de klachten af. Je zou als condoomgebruiker net zo goed moeten testen en niet denken “mij kan niks gebeuren want ik doe het altijd veilig”. Seks is per definitie niet veilig. Je kan er allerlei gedoe van oplopen dat je niet met een rubbertje tegenhoudt.
  Dat condoom biedt “enige” bescherming tegen een aantal ongemakken, maar het is niet zaligmakend. Rubbers of niet, wij testen om-en-om, en dan om de zoveel weken.

  Wij vinden vrijen zonder condooms veel prettiger, maar we leggen niemand iets op. Als een stel condooms eist, doen we mee. Maar we swingen voor ons plezier en vinden het veel geiler om puur-natuur met elkaar bezig te zijn. We kennen heel wat stellen met dezelfde visie, wel zo relaxt. Uit respect naar elkaar testen wij. We zijn eerlijk over resultaten. Nog maar één maal iets simpels opgelopen. Het is ons standpunt, niet uit gemakzucht of om anderen ervan te overtuigen dat alles wel ‘zonder’ kan, maar wij gaan anders met dit soort zaken om. En onze potentiele sekspartner krijgt dat vooraf te horen.

  Dit artikel “condooms en smoezen’ zet mensen die anders naar condoomgebruik kijken weg als gevaarlijke en onverantwoordelijke gekken. De schrijver of schrijfster is anoniem. Natuurlijk mag je een mening hebben, maar om reacties van andersdenkenden bij voorbaat te bestempelen als “om te lachen” getuigt van een zelfingenomenheid die we niet hier zouden verwachten.

  Ik ken mensen die elk weekend hun knieën verrot laten trappen op een voetbalveld. Of in de winter lekker gaan skieën vanaf de zwarte piste en ’s zomers gaan motorcrossen en grote kans lopen hun nek te breken. Of op Texel parachute gaan springen, en dan hopen dat het valscherm met Durex reclame op tijd opengaat. Ook die mensen hebben meestal man, vrouw en kinderen. Zijn er ook websites die zich tegen die groep richten in dezelfde minachtende bewoordingen als hier op deze pagina wordt geëtaleerd? Het leven zit vol risico’s, maar laat het je leuke (seks)leven niet gaan overheersen.

  Jack & Jill

 12. laurens en ria schreef:

  Veel hypocrisie rond dit vraagstuk. Veel stellen die regelmatig zonder rubber gaan, zetten steevast in hun profiel (op 1 van de contact sites) alleen MET condoom te sexen.
  Onze ervaring is dat het condoomloos sexen in de swingerswereld flink toeneemt. In de clubs is het nog steeds vrij zeldzaam (1 op de 5 bezoeken) , op grotere feesten kom je het best wel tegen, op kleinere thuisfeestjes (tot 4 a 5 stellen) begint het percentage op te lopen naar de 50%, en op wapfeesten gaat een kleine meerderheid condoomloos. Dan wil men totaal ongeremd vrijen. Zo is onze ervaring althans.

 13. Erik schreef:

  Ik had een smoes en heb een oplossing daarvoor. Ik kon inderdaad veel lastiger klaarkomen met een condoom, ik ervaarde vaak te weinig stimulatie om klaar te komen. Moest wel supergeil zijn of een tijdje geen sex gehad hebben om gewoon klaar te komen met condoom zoals zonder condoom. Ben er nu achter gekomen dat een gewone condooms eigenlijk wat te klein zijn en te strak zitten voor mij. Met een wat groter condoom ervaar ik dit niet en gaat het gewoon goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *