Profieltekst

images copyJullie hebben tijdens het aanmeldproces van een datingsite al aardig wat statische gegevens moeten ophoesten. Maar dan komt de uitdaging: schrijf maar eens een leuke tekst waar jullie jezelf in voorstellen, wat jullie zoeken en ook nog eens uitdagend is…


Hoe kun je het beter niet doen?

Het eerste wat je gaat doen is om je heen kijken om te lezen wat anderen zoal in hun profiel hebben staan. Je gaat daar quotes uithalen die voor jullie van toepassing zijn. Je krijgt dan een onsamenhangende tekst met korte kreten. Bijkomend probleem is dat je tekst wel heel erg op die van een ander gaat lijken. En geloof me, die schreef het weer over van weer een ander profiel. Daar gaat je originaliteit…en dus ook je aantrekkingskracht.


Hoe kun je het beter wèl doen?

Probeer je profielnaam passend te kiezen zodat daar al wat uit afgeleid kan worden en de juiste doelgroep al min of meer filtert. Dus “samenbiswingen” geeft aan dat jullie allebei bi zijn en dat jullie heel graag een bi stel zouden willen ontmoeten.

Datingsites geven meestal ook de mogelijkheid een Quote boven je profiel te zetten, kies deze zorgvuldig. Als je bijvoorbeeld een Soft-Swap stel bent is “Kijken en bekeken worden” wel een treffende quote.

Probeer verhalend te schrijven, alsof je het vertelt aan de koffietafel bij een vriend. Deel de tekst in drie delen op: Hoe zijn jullie en wat voor types? Waar houden jullie van? Wat voor mensen zoeken jullie en wat zijn jullie sexuele behoeften?

Pas echter op dat je het luchtig en open houdt. Als je gaat schrijven waar je allemaal niet van houdt krijg je als resultaat een heel dwingend en veeleisend profiel. Als meester(es) kan dit overigens wel in je voordeel werken haha.

Kies dus liever voor een profiel waar opties open blijven en jullie flexibel overkomen. Je kunt best zeggen waar je absoluut niet van houdt maar er zijn ergens grenzen in het afdwingen van smaak. Think wisely and do not judge at first sight.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *