Jaloezie

jaloersSwingen is delen. Maar soms zijn de beide helften tijdens dat delen niet precies gelijk. Het komt bij ons ook wel eens voor dat als we een date met een ander stel hebben een van de twee tegenspelers passiever blijkt te zijn dan de ander. Dat merk je pas tijdens de date zelf. Je kunt wel van te voren praten met elkaar maar dan ben je er nog niet. Je ondervindt dat later pas.
Het is ook nu eenmaal zo dat je tegenspeler onwennig voor je kan zijn, en omdat je elkaar nog niet door en door kent, en dus ongemerkt een ‘Automatisch Sociaal Metertje Afstand’ heeft aanstaan. Het duurt dan eventjes voordat je weet hoe je beiden daarmee om zult gaan. Probeer er over te praten door een korte vraag te stellen, – ben je op je gemak? – vind je dit lekker – of wat vind je eigenlijk lekker? Daarmee roep je al snel een dialoog op en komt er vanzelf samenspel.

Af en toe zijn we met een stel ‘bezig’ en dan zegt een van de twee: “oh jullie zijn al bij het zoenen, we moeten dus opschieten anders gaan we niet gelijk op”. Dat denk ik bij mezelf: Oh jee….ik voel me nu ontzettend bekeken…door iemand…nee, dat andere stel aan de overkant van de bank…en dat stel is dan Anita met de man van de vrouw die ik op dat moment in mijn armen heb.

Het is misschien een stukje ‘gunnen’, zo kun je het ook zien. Als het niet helemaal loopt zoals je had gedacht kun je twee dingen doen. Je er tegen verzetten of er in meegaan. Ik adviseer mijn vriendin het eerste want ik weet dat ze te lief is voor deze wereld. Ik heb haar geleerd, en ze kan dat inmiddels behoorlijk goed, dat ze het heft in handen moet nemen en de kerel gewoon opdrachten mag geven als hij te passief is. Zet ze dan maar aan het werk, zeg ik dan maar. De meeste mannen vinden dat gelukkig best wel een leuke opdracht. Dus dat werkt.

Nevertheless, jaloezie is iets waar je best wel wat tegen kunt doen, is het echter zo, dat het echt te problematisch wordt en alleen maar ruzie oplevert. Dan is het naar mijn idee beter om te stoppen met swingen, want het moet wel leuk blijven, voor iedereen.

 

2 reacties

 1. play2play schreef:

  Mooi stukje over jaloezie https://www.plukdeliefde.nl/opinie/hoe-tem-je-het-groene-monster-over-jaloezie-bij-polyamorie/

  Oorzaken jaloezie

  1 Vergelijkingsangst, misschien is de ander beter
  2 Verlatingsangst, help ik wordt verlaten
  3 Autonomie, ik raak mijn invloed krijt
  4 Angst voor uitsluiting
  5 Afgunst, dat wil ik eigenlijk ook
  6 Is er wel genoeg, angst voor schaarste

  Swingen heeft te maken met gunnen. Als je erin staat dat jij iets wil omdat de ander het ook krijgt denk ik dat je fout bezig bent.
  Als je met 2 stellen bent zijn dat 4 individuën die het allemaal op hun eigen manier beleven. De snelheden kunnen en mogen dus verschillen. De ene persoon schakelt heel snel door naar de porno en het hompetepompen, terwijl de ander misschien het eerste uur vooral wil knuffelen. Bedenk dan wel dat op de helft van de avond het wel helemaal omgedraaid kan zijn. Gun je partner zijn of haar beleving. En misschien is de ander op sexgebied wel beter. Sowhat. Bedenk dat je partner niet alleen met jou samen is vanwege je sextalenten, maar voor een totaal pakketje wat die ander niet heeft.

 2. HenM6466 schreef:

  Jaloezie is de dood steek voor elke relatie ook als je niet swingt. Wij zijn alle twee best wel passief. Voor mijn vrouw is dat iets makkelijker, mannen spreken haar toch wel aan. Zelf ben ik niet zo, maar kan enorm genieten als mijn vrouw met een man bezig is en met gesloten ogen geniet van het spel. Toch heb ik best leuke gesprekken met stellen en mag ik graag een beetje gekheid maken over van alles en nog wat dat vindt ik ook leuk en prima zo. Wij gunnen elkaar het ” spel ” ieder op zijn manier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *