Geschoren of een streepje?

schHygiëne en esthetisch oogpunt zijn de twee redenen om te scheren. Niet alleen de dames maar ook de heren zijn geschoren en onthaard in swingersland. Dames scheren zich al langer maar de heren nog niet zo heel lang. Het scheren van de schaamstreek is in de jaren 90 in Brazilië weer opgepakt omdat de mini bikinietjes toen heel erg in waren. Daarom heet het streepje “Brazilian wax” en is kaal “Full Brazilian wax”.

Mijn vriendin zegt dat “Full Brazilian wax” meer gevoel geeft bij de orale sex. Het gevoel is intenser. Echter een streepje vindt zij meer sexy staan.

Helaas zie je ook bij de dames nog wel eens een oerwoud aan schaamhaar. Dat is in swingersland echt een “no go”.

Het is bovendien fijn om geschoren te zijn, want tijdens de orale sex is er niets vervelender dan dat je haren aan het zoeken bent in plaats van andere dingen.

Een extremere vorm die ik de laatste tijd tegen kom is dat de heren zich helemaal scheren, dus ook borsthaar. Ik vind dat niet zo mijn ding want wie wil er nu met een stekelvarken vrijen?

Waxen is naast het scheren ook een mogelijkheid. Dit gebeurt met warme plakkerige was die op het lichaam gesmeerd wordt of in flexibele plakstrips zit. Nadat de haren ingevangen worden en de strip met snelheid wordt afgeritst worden de haren uitgetrokken. Dit is dus niet voor kleinzerige types geschikt.

Met behulp van licht kan er ook onthaard worden, lichtpulstherapie of lasertherapie. Dit zijn redelijk kostbare methoden om te ontharen. Er wordt geadverteerd dat de haren weg zullen blijven, wat er echter niet bij verteld wordt is dat meerdere herhalingstherapieën nodig zijn en dat het zelfs dan nog niet zeker is of de haren weg zullen blijven. Een typisch aftersales gevalletje dus…
Bovendien lijken deze methoden pijnvrij maar niets is minder waar. Tijdens de flits zul je een lichte pijnsensatie voelen en de dagen erna kun je op zonverbrandings-achtige huidgevoeligheid rekenen.

4 reacties

 1. BoogieKnight schreef:

  Ik ben op zoek naar de beste bodytrimmer voor ballen & schacht van mijn piemel. De huid van de schacht is zo strak en gevoelig dat nat scheren heel snel voor wondjes zorgt met scheren of bij de volgende erectie/sekspartij. Zijn er hier mensen met tips. Ik trijfel bijvoorbeeld over de Philips Bodygroom of gewoon een intiem damesscheerapparaat. Online kan ik geen vergelijkende tests te vinden waar ik iets aan heb. Bij voorbaat dank!

 2. C schreef:

  Streepje.

  Ikzelf blijf de voorkeur houden van een streepje.
  Vindt ik toch aantrekkelijker en sexyer dan helemaal geen haar.

 3. Erik schreef:

  Glad. Ik ben voorstander. Als man scheer ik mijn prethaar al vanaf mijn 18e. En borsthaar ook. Gelukkig heb ik geen zware beharing. Dus met een beetje bijhouden ( om de dag) ook geen stekelvarken. Armen en benen en oksels hou ik bij maar als man vind ik daar glad niets. Bij de vrouwen vind ik een streepje geen probleenm. Zelfs wel lekker mits goed bijgehouden

 4. Angela schreef:

  Mooi onderwerp en inderdaad is het mode om je helemaal te scheren.
  Maar ik vind het bovendien voor mijzelf maar ook voor mijn man erg mooi en verleidelijk. Maar daar zijn de meningen over verdeeld. Vroeger hadden we de Smoothyclub, maar nu is het gelukkig geaccepteerd. Op naturistenterreinen zie je nog wel veel harige naturisten, maar niet mijn ding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *