Zo kan het ook, geduld en liefde!

In de begintijd van de website, dat is nu zo’n 4 jaar geleden, had ik al grootse plannen en dacht aan een platform voor swingers. De site was geschreven met de informatieve pagina’s en de nieuwsberichten vulde ik al met kleine dingen zoals de Swingersbar in Den haag. Omdat ik veel activiteit verwachtte had ik al een heuse chatroom draaien maar er waren niet veel mensen actief op de chat. Totdat de room zich in de avond begon te vullen met Stiefpat, Paul en nog wat swingers. Dit waren inmiddels gevorderde swingers en we hebben avonden vol zitten lullen met elkaar en de grootste lol gehad. Op de chat was ook een beginner. Ik noem hem vanwege privacyredenen even Bob. Iedere avond was hij op de chat en paste enorm goed in de groep. Hij was beginner met swingen en zijn vrouw wilde niets van het swingen weten. Zij komt uit een gereformeerd gezin waar bloot een taboe is, laat staan Swingen…

Bob vroeg vaak om raad hoe hij zijn vriendin toch tot het swingen kon brengen, hij kwam zelf uit een seksueel vrijdenkend gezin, maar zij wilde er immers niets van weten…een dilemma waar hij een oplossing voor zocht.

Zo vertelde hij dat hij is begonnen haar in huis af en toe naakt te laten rondlopen om aan het gevoel te leren wennen, toen ze dat wat gewoner begon te vinden nam hij haar een keer mee naar een geklede sauna. Hier voelde ze zich goed en hij besloot te proberen haar naar een naaktsauna te krijgen. Ook dat lukte, hij heeft er in totaal bijna een jaar over gedaan inmiddels. We kletsten wat af op de chat en af en toe kwam hij verheugd vertellen dat er weer iets gelukt was. Gejuich in de chatroom natuurlijk en we popten links en rechts weer een wijnflesje open

Bob heeft de stoute schoenen aangetrokken, vertelde hij, hij is naar een lingeriewinkel gegaan en heeft kousen én een leuk setje voor haar gekocht. Ze vond het prachtig, Bob stelde voor om even de stad in te gaan terwijl ze haar kousen droeg. Ik vroeg hem hoe dat was verlopen, “ze genoot van de aandacht!” zei hij, hij zag dat ze er van genoot. Ik merkte aan hem dat hij er óók van genoot, hij was oprecht blij. Niet omdat zijn plannetje goed liep, (ik benijd zijn geduld en tact) maar omdat hij oprecht blij was voor haar.

Op een dag zat ik mijn chatroom, inmiddels waren de bezoekers gestegen naar 1000 en was de chatroom barstensvol met van alles en nogwat. StiefPat en Paul waren inmiddels vrijwillig moderator geworden. Samenswingen was gegroeid! We hadden een hele tijd niets van Bob gehoord omdat hij gewoon bezig was met groeien en dat veel tijd in beslag nam. Ploep! daar was Bob. Hij wilde graag even met mij privé praten…we wisselden telefoonnummers uit en ik belde hem gelijk. Voor het eerst hoorde ik zijn stem en we praatten wat over ons werk en hobbies, leerden elkaar ook een beetje privé kennen en natuurlijk ging het gesprek over swingen en zijn vrouw. Hij had het nog eens een keer ter sprake gebracht en zij wilde pertinent niets van swingen weten. Dit was inmiddels de derde keer ofzo.

Ik vond dat ik hem mijn mening moest geven en die was niet positief. Ik vertelde hem dat hij haar besluit moest respecteren. Nu was hij niet respectloos naar haar toe, helemaal niet. Hij was echt een leuke jonge hond die een vastberadenheid had van jewelste. Een positivoo van kaliber.

We hebben in totaal een uur aan de lijn gezeten en ik was bijna door mn beltegoed heen. We gingen een beetje teleurgesteld en down uit elkaar. Een tijdje later zag ik “ploep” in de chatroom Bob weer verschijnen. Hij schreef echter een kort bericht. “ik ben er achter gekomen dat swingen er voor ons niet inzit, hierbij bedank ik iedereen van SamenSwingen voor alle hulp en lol. Het ga jullie goed. En “ploep” weg was Bob. Ik maakte snel een screenshot voor de anderen zodat ik ze op de hoogte kon stellen.

Inmiddels had ik zoveel mensen over de streep geholpen. Ik kreeg alleen maar bedankjes en positieve reactie van hele blije mensen die waren begonnen met swingen. Maar in mijn achterhoofd was dat altijd -1 stel.

Een maand geleden, we zitten nu in 2019 en Samenswingen bestaat nu 4 jaar, krijg ik een mailtje. Het is Bob! Hij vertelt dat hij regelmatig naar de swingersstrandjes gaat met zijn vrouw, ze voelt zich daar prima en ze hebben een hotel geboekt in Spanje op een Swingersresort. Ze gaan dus swingen!

Nu net krijg ik een bericht van Bob dat hij erectiepillen heeft geregeld via de huisarts, ik doe dat ook en adviseerde hem ooit geen Indiase pillen te kopen van Kamagra. Morgen gaat hij er eentje innemen en ze zitten nu al samen met vlinders in de buik wat er allemaal gaat gebeuren. Overmorgen vertrekken ze naar het resort. Bob schreef: Verslag volgt.

Ik heb nog nooit iemand gezien die zoveel geduld en liefde in zijn relatie stopt als Bob, diep respect voor zulke mensen!

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. Joenma schreef:

  Wat fijn dat jullie het nu toch samen kunnen beleven en er beide van genieten!

 2. PenC schreef:

  Geweldig om te lezen.
  Zo zie je maar dat je met wat geduld, heel veel overleg en liefde een heel eind kan komen. Heel veel succes Bob, geniet er van.

 3. Bob schreef:

  Met dank aan Ray en Anita, Stiefpat, Paul en de anderen die ik op deze site heb leren kennen en die mij met evenveel geduld en de nodige reality checks hebben gesteund. Ik heb wel geleerd dat de swinger community een hele fijne, respectvolle groep mensen is.
  Liefs,
  Bob

 4. Stiefpat schreef:

  Leuk om te lezen dat het uiteindelijk toch nog goed is gekomen met Bob 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *