Hoe kan ik mijn vrouw warm maken om ook te swingen?

Vrouw swingen parenclub partnerruil sex seksDeze mail ontvingen wij in onze inbox

 

Wie kan mij raad geven?
Vorig jaar april (2021) had ik me aangemeld bij een swingers-site. Daarna
ben ik met mijn vrouw gaan praten om swingen te verkennen. BInnen enkele
weken hadden we een ander swinger-couple ontmoet, maar geen sex met elkaar
gehad. Daarna is ze zich steeds meer tegen het swingen gaan afzetten,
terwijl geen van ons (ik ook niet) contact heeft gezocht om te swingen. Ik
ben extravert en vertel haar alles wat er in me omgaat. Zij is introverter
en heeft moeite om haar gevoelens te verwoorden. Ik heb het afgelopen jaar
betreffende sex veel over mezelf ontdekt en ook veel over haar. Zo ontdekte
ik, dat mijn vrouw nog nooit een sexuele fantasie heeft gehad. Daar heb ik
veel met haar over gepraat.
Beslist wil ik mijn relatie niet op het spel zetten. We zijn 30 jaar bij
elkaar, de kinderen zijn de deur uit en we hebben goede en vooral heftige
sex met elkaar, waar zij degene is, die het meest klaar komt.
Mijn sex-fantasieen verdwijnen niet en dikwijls krijg ik ze als we samen
vrijen. Voorheen, voordat ik me aanmeldde bij SDC, vertelde ik die aan
haar. Nu bijna niet meer, omdat zij de fantasie en de werkelijkheid niet
meer kan scheiden sinds ik begon over swingen.
Ik voel, dat ze zich afsluit voor mij als ik er weer over begin. Ik voel me
dan echt alleen staan en zou willen, dat zij wat meer interesse zou tonen
in mijn beleveingswereld. Ik zie het swingen beslist niet als iets dat ik
tekort kom, want mijn vrouw kan me heerlijk verwennen. Ik zie het swingen
als een avontuurtje, dat zij en ik van te voren zouden kunnen voorbereiden,
maar dat kan ik dus niet. Wie heeft met zoiets ervaring en wie kan me raad
geven?

Willen jullie een betrouwbare datingsite dan kunnen we jullie SDC van harte aanbevelen, veel stellen en altijd goeie dates! Klik hier om naar SDC te gaan, echt goed!

Dit vind je misschien ook leuk...

13 reacties

 1. Sjon schreef:

  Samen naar een parenclub met de afspraak dat er geen sexuele handelingen zijn met een ander. Gewoon lekker samen dansen. Wellicht wat sjansen en als het goed voelt ga je samen sex hebben op een plaats waar anderen je kunnen zien. Dat is een mooie eerste stap. Daarna praten/evalueren en zien wat er gebeurt… Veel plezier!

 2. Jonny schreef:

  Je vrouw warm maken voor swingen zal eerst beginnen om met jullie kennissen lekker thuis te zitten muziekje aan borrel erbij kletsen en geil worden van elkaar en een keer een avond partner ruil voor te stellen langzaam beginnen meestal gaat het dan gebeuren als je vrouw op haar gemak is bij haar thuis en niet gelijk de kleren uit gewoon een beetje geilen met elkaar na een paar weken gaat je vrouw Los geloof me maar

 3. Joost schreef:

  Dag Rina van (Frans en Rina),

  Zo te lezen is de tekst door Rina geschreven, waar gaan jullie doorgaans naartoe (om samen te swingen)?
  Ik kijk uit naar een reactie. Ik ben niet per se alleen gaand, ik kan ook een gelegenheidsvriendin meenemen.

  vriendelijke groet,
  Joost

 4. Joost schreef:

  Joop&Elly of Elly&Joop,

  Ja, het is \’n erg laat advies, vooral gezien het feit dat club saunaIbiza Tilburg dit weekeinde 3 en 4 juli 2022, gaat sluiten.
  Het pand moet daar weg. Menno is wel voornemens om elders door de te gaan.
  Maar als jullie nog deze dagen kunnen gaan, dan doen!
  Daar is een ambiance die ik in maar weinig clubsauna\’s herken.
  Ook op gemengde dagen is het daar doorgaans echt gezellig.

  groetend,

  Joost

 5. Ontdekkend schreef:

  Geschrokken…… Wij vinden het triest dat de schrijver het continue over zijn belevingen heeft. Alles wat het droomt. Het woord IK neemt in zijn relaas een keywoord in terwijl Swingen een zaak is van wij. Voor ons is swingen een lifestyle,voor de meeste swingers trouwens. Wij zijn 67m en 62v oud en hebben veel van dit soort frustraties meegemaakt. Stellen waarvan er 1 de boventoon voert. De ervaring heeft ons geleerd dat dit meestal op verbreking van de relatie leidt puur door onbegrip en egoïsme. Let wel; dat is onze ervaring. Heb opdringen door 1 van de partners geeft in deze lifestyle nooit de voldoening voor beiden.
  SDC is voor beginners soms wel soms geen goed begin want ook dat hangt vd relatie af. Wij zouden een adult vakantie voorstellen bv Venus op GranCanaria waar het goed vertoeven is en het vrijen in het openbaar niet als vreemd wordt gezien. Ik als vrouw ga graag met de flow. Frans maakt het niet zoveel uit ook niet als hij gewoon moet of wil toekijken. Vrouwen staan daar veelal toch iets anders in en dan heb ik het niet over de beroeps neukers. Dan wel de vrouwen die alleen maar uitgewoond willen worden want dan pas ook ik. Ga eens naar een ‘vrije’ sauna.
  Vaak komen er ook stellen bij je zitten en dat KAN oplossend werken. Ik zeg niet dat het zo is hoor. Het kan. En ook hier geldt wegwuiven is nee. En nee is ook nee.
  Veel succes maar vergeet het ik woord en denk aan haar. Opdringen is afstoten in deze wereld en dat wil je niet.
  Veel succes
  Frans & Rina

 6. Joost schreef:

  Beste Joop & Elly,

  Stap voor stap….
  Als ik je hele verhaal zo eens teruglees dan zijn vooral geduld en vertrouwen schone zaken. Dus wees geduldig en koester het vertrouwen dat jullie wederzijds hebben. De swingers wereld kan ook ruig zijn. Daar moet je wel op bedacht zijn.
  En werk ook eens aan lichaamstaal, elkaar op een andere manier leren verstaan, vaak zonder woorden.

  groetend,

  Joost
  PS: altijd welkom voor een goed gesprek.

 7. Joop ( & Elly) schreef:

  Ray & Anita,
  Hi, ik ben degene, die die mail had geschreven en ook ergens anders op jullie site, maar meer gedetailleerd.. Bedankt voor jullie reply. Aan de andere comments (behalve enigszins Coco) heb ik weinig. Die weerspiegelen vooral hun eigen beleving.
  inmiddels zijn we samen op mentaal niveau een beetje verder wat het delen van sex met anderen betreft. Het is er nog niet van gekome. De situatie, die door Coco beschreven wordt is vergelijkkbaar met de momentele situatie van ons. Dat heeft rust gebracht voor ons allebei: Elly begint te begrijpen wat er speelt in mij en dat ik het niet op kan lossen zonder haar. Ik heb nl. geen enkele behoefte aan een andere vrouw, maar wil alleen af en toe iets spannends met haar beleven en ontdekken wat het los kan maken in haar en mij en dat we er later ook nog van kunnen genieten en lachen. Ik heb nog niets in de planning en dat heb ik haar ook gezegd. Het gaat er mij nu vooral om, dat ik het kan delen met haar. We zijn lief voor elkaar en helpen elkaar met alles en onze relatie is na 30 jaar is zelfs sterker geworden nu de kinderen het huis uit zijn en ik met pensioen ben.
  Haar toezegging, wat het delen/laten zien van sex met/aan anderen betreft, heeft bij mij de spanning compleet weg gehaald. En nee, ik heb alle tijd en geduld om het er eens van te laten komen. Als we maar lekker samen zijn en elkaar weer heerlijk kunnen verwennen, want daar gaat het om: met elkaar en samen.
  Als iemand onze momentele situatie herkent en begrijpt, dan zou ik graag willen weten hoe dat verder is gegaan.

  NB. Bovenstaande vraagstelling van mij (de mail, die Ray & Anita ontvangen hadden), heb ik elders op deze site hieronder gekopieerd:

  26 april 2022

  Ik ben Joop en mijn vrouw heet Elly. April 2021 had ik me aangemeld bij een swingers-site. Ik ben daarna 2 weken bijna elk moment van de dag opgewonden geweest. Ik correspondeerde met andere stellen en niet specifiek met vrouwen. Ik wilde er meer van weten. Het was alsof ik de tijd herleefde van toen ik 13 tot 20 oud was. Voor mij was het een “bevrijding” om vrij over intieme sexuele handelingen en verlangens te chatten. Zo texte ik voor het eerst sinds 30 jaar zonder taboes met een andere vrouw. Toen duidelijk werd, dat ze een vrouw zocht voor haar man en zij wilde kijken, merkte ik, dat swingen alleen dus werkt als de verlangens/sex-fantasieën bij elkaar aansluiten.

  Ik leerde in die eerste 2 weken vooral wat ik wel en niet wilde. De belangrijkste ontdekking was, dat ik alles samen wilde doen met Elly. Het zou een avontuurtje worden voor ons beiden. Ik zocht/zoek geen andere vrouw, omdat we samen altijd heerlijke en meestal heftige sex hebben. Ik kwam/kom dus niets te kort. Ik houd van Elly om hoe ze is en hoe ze is geworden. Daarmee bedoel ik, dat een relatie nooit stil staat en ook niet op het gebied van sex.

  Bijna alle sexuele handelingen, die wij ons tot nu toe eigen hebben gemaakt, begonnen met een fantasie van mij. Als Elly mijn opmerkingen of houdingen niet oppikte, deed ik het maar met mezelf tot het moment, dat ik letterlijk moest zeggen: “Wil je dat alsjeblieft bij mij doen”, waarna El er ook geil van werd en het spel en de technieken zelf verder ontwikkelde. Gaandeweg heb ik haar ook gevraagd om meer van zichzelf te laten blijken/horen als we sex hebben. Een vrouw die geniet en daarbij heerlijke kreungeluidjes maakt, is natuurlijk extra opwindend. Aan een sex-pop zou ik het niet vragen.

  Na 2 weken heb ik Elly dus verteld, dat ik ons aangemeld had bij een Swingers-site. Eerst bij “TheAdultHub”, maar dat bleek een fake-site te zijn. Na een tip van een local sex-shop bleek SDC een goede site daarvoor te zijn.

  Na mijn best gedaan te hebben om haar te overtuigen, maakte ik een afspraak met een lokaal swingers-stel. Voordat we met hen contact kregen, had ik al duidelijk gezegd, dat ik niet op zoek ben naar een andere vrouw. Ook had Elly duidelijk haar grenzen aangegeven en ik zou er mede voor zorgen, dat die gerespecteerd zouden worden. We ontmoetten het andere stel na zonsondergang op een strandje op Curacao, waar we sinds kort wonen en werken. De ontmoeting was rustig en ontspannen. We kregen de boodschap mee om het rustig aan te doen en kleine stapjes te zetten. Ik moest vooral niet voor mijn vrouw uit lopen. Verder is er niets gebeurd.

  Enkele weken daarna kwamen zij bij ons op bezoek. Na wat praten zijn we naar een slaapkamer gegaan waar we, volgens afspraak, sex hadden met ieders eigen partner. Elly was erg gespannen; ik niet. Achteraf gezien was het saai. Het ander stel was duidelijk voorzichtig met ons en wilde niets forceren. Zij gaven ons de kans om verder te gaan. Toen ik iets van Elly wilde laten zien, reageerde het ander stel daar netjes op met: “Oh, dat is sexy”, maar ik merkte en voelde dat mijn vrouw dat niet zo vond. Bekeken worden was dus ook een stap te ver voor haar. Ik weet nu, dat ik het juist heel geil zou vinden als een ander zou zien wat mijn vrouw bij mij doet of wat ik bij mijn vrouw doe.

  Vanaf het begin van onze relatie (30 jaar geleden) heb ik dikwijls mijn sex-fantasieën verteld als we met elkaar vreeën. Die geile verhaaltjes verzin ik ter plekke en hebben een flink porno-gehalte. Ik dacht, dat mijn vrouw het ook opwindend vond om die verhaaltjes te horen, want ze reageerde er goed op. Ze heeft me in ieder geval nooit gezegd, dat ze ze liever niet wilde horen of dat het haar niets deed.

  Het is nu een jaar geleden, dat ik ons aangemeld heb bij SDC. Ik heb haar gezegd, dat ik blijf communiceren op SDC en dat ze me moet vertrouwen, dat ik nooit iets fysieks zal doen zonder haar. Dat is de kern van mijn initiatief: samen ontdekken hoe ons sex-leven verrijkt kan worden door onze sex te laten zien en misschien gedeeltelijk te delen met een ander stel. Voor mij is dat 100% duidelijk, omdat ik het alleen als een verrijking wil zien. Het gaat me alleen om ons; niet om een andere vrouw of man.

  Ik had de app op haar mobiel gezet en gezegd, dat ze alles kan volgen wat er geschreven wordt. Voor zover ik weet, heeft ze nog nooit van die mogelijkheid gebruik gemaakt, want ze heeft me er nooit over aangesproken. Dat doet me pijn, want zo geeft ze aan, dat ze niets wil weten wat er in mij leeft. Ik voel me daarin alleen staan, terwijl ik haar in alles betrek en een open boek ben. Dan begin ik aan allerlei andere dingen te denken, maar die kan ik niet meer tegen haar zeggen, want dan voelt ze zich aangevallen en klapt dicht.

  In het afgelopen jaar is het zeker 3 keer voorgekomen, dat we een echte crisis hadden, omdat ik weer begon over mijn behoefte om onze sex te laten zien en misschien te delen met een ander stel. Het was en is eigenlijk ook niet meer mogelijk om een sex-verhaaltje te vertellen terwijl we vrijen, omdat ik dan voel alsof ze getraumatiseerd is (door mij), terwijl we geen van beiden sex hebben gehad met een ander.

  Door die enkele confrontaties heb ik veel ontdekt over haar en over mezelf.
  Wat mij betreft:
  Mijn mentale sex-beleving is bepalend voor alles wat ik doe en wil doen met sex. Natuurlijk speelt liefde voor elkaar daarin een grote rol, maar als we stevig bezig zijn, dan zal eerder “Neuk me, neuk me” gezegd worden dan “Ik hou van je”. Alhoewel dat laatste ook gezegd wordt, want we zijn niet voor niets al 30 jaar samen. Ook heb ik veel ontdekt, wat ik nog graag op sexgebied zou willen ontdekken nu het nog kan. El weet dan wel wat ik bedoel.
  Wat haar betreft:
  Ik ontdekte, dat ze het woord “geil” nooit gebruikte om aan te geven dat ze zich zo voelde. Daarna ben ik dat woord veel gaan gebruiken als ik me voor, tijdens en na de sex zo voelde. Na enkele maanden is mijn vrouw voor het eerst ook begonnen met dat woord te gebruiken. Ik hoop daarmee, dat ze zich meer bewust wordt van haar eigen sexualiteit en de daarbij behorende geilheid en wat ze als vrouw daar mee kan doen, want ze kan heerlijk genieten van sex.

  Waarom was het een belangrijke ontdekking voor mij? Als je je niet bewust bent van je eigen geilheid en dat nooit als zodanig benoemd hebt voor jezelf en zelfs niet tegen je eigen partner, dan is sex delen/laten zien met/aan een ander natuurlijk niet mogelijk, want daarvoor is een geil gevoel nodig en minstens één sex-fantasie.

  Ook ontdekte ik, dat mijn vrouw me nooit een sex-fantasietje had/heeft verteld. Dat heb ik daarna besproken met haar, want ik wil, dat zij zich daarvan bewust is. In een liefdes-relatie mag en kan alles gezegd worden, zolang de een de ander maar niet doelbewust pijn doet. Communicatie tijdens de sex is belangrijk, maar ook als je alleen over sex praat.

  Wie kan me raad geven om mijn vrouw nog meer bewust te maken van haar eigen sexualiteit en hoe dat kan leiden naar eerst proberen en experimenteren en daarna pas bepalen wat wel en niet kan betreffende sex-contacten met een ander stel.

  Voorbeeld: Mijn wens is om onze sex in close-up te laten zien aan een ander stel en omgekeerd. Waarom ik dat zo voel, weet ik niet en vind ik ook niet belangrijk. Ik heb nooit sex-taboes gehad.

  Bedankt voor het lezen en alvast bedankt voor elke serieuze reactie.

  Joop

 8. Kersje schreef:

  Tja…ik was degene die naar clubs wilde. Dus moest ik het er met mijn man over hebben. En mannen zijn er nu eenmaal makkelijker in.

 9. Ray en Anita schreef:

  Wauw James, je slaat de spijker op z’n kop. Het klopt dat swingen elkaar delen is, op wat voor manier dan ook. Hard of zacht, al naar gelang uw pleasures en fantasie.
  Je schrijft ook over dat zij jouw number One moet zijn en blijven, ze wil tenslotte niet uitgeruild worden en op die manier zich als handelswaar’ over de toonbank zien gaan…

  Daarom wil ik jullie vertellen hoe het bij mij ging.

  Ik was naar een hoertje geweest, ik had de behoefte eraan en het was makkelijk, behandelde de dames altijd met respect, everybody happy. Totdat ik een keertje uit mn condoom scheurde, twee dagen later begon het flink te jeuken daar onder. Dus naar de dokter en ik moest een pil en mijn vriendin ook eentje. Dus ik kreeg twee pillen mee, ik zat vast. Dus ik heb het opgebiecht en kreeg vervolgens de vraag waarom ik het dan met hoertjes deed. Toen vertelde ik haar dat ik makkelijk een vriendinnetje erbij zou kunnen nemen. Maar dat ik dan voor mijn gevoel vreemd ging. Dus wanneer ik een hoertje betaal dan heb ik geen vriendinnetje. Want inderdaad is Anita mijn number One.
  Waarop Anita de laptop opensloeg (die waren er net, bij de aldi hihi) en zei: maar daar zijn toch hele andere oplossingen voor, want ik voel het ook zoals jij. En een week later stonden de in de parenclub. En nu hebben we een site om mensen uit te leggen dat swingen een gedachte is van elkaar samen. Vandaar onze websitenaam: SamenSwingen!

 10. James Sletfield schreef:

  Nog een dingetje: je bent gaan praten met haar over swingen.. ok. En was ze dol lenthousiast en riep ze: “ja! Dat gaan we doen! Goed idee man. Of reageerde ze iets voorzichtiger met : eh.. ja ok, dat kunnen we misschien wel verder…. waarop jij met gierende banden naar sdc.com ging om contact te maken met een stel? Heeft ze uberhaupt wel wat te zeggen gehad over dat eerste stel?

 11. James Sletfield schreef:

  Aan de vraagsteller:
  Ze voelt zich aan de kant gezet, omdat je in haar ogen alleen maar aan swingen en sdc denk, en wil ze het niet horen. Wat je eraan doet? Laat zien dat je haar kerel bent, maak haar blij en dan bedoel ik niet 17x laten komen, maar dat ze ziet dat ze nog steeds jou nr1 is, dat je haar ziet staan. Heb haar lief, maak het huis schoon, geef haar auto een wasbeurt, verwen haar met spontane dingen zoals zomaar een bloemetje, of iets lekkers. Als het maar voor haarzelf,van jou is. En begin niet na een week meteen weer over swingen, en begraaf haar ook niet met al je fantasieen als ze er zelf over begint

 12. James Sletfield schreef:

  Ligt aan je insteek. Swingen is idd “stellen die sex met elkaar willen” en als het uitkomt met zijn vieren. Het lijkt je geil om met een andere dame van bil te gaan, maar je vrouw, vind zij dat een leuk idee? Of zij met een andere vent.(donker type misschien, met een paars dooraderde paardelul waar je 20cm aan mannelijkheid meteen van verschrompeld en naar de vloer gaat staren, om niet meer op te kijken. Zijn vrouw teleurgesteld, jij ook, en je ziet even hoe je vrouw keer op keer spuitend en gutsend klaar komt, terwijl jullie dachten dat dat niet kon. Dat wordt een stille rit naar huis en uiteindelijk een echtscheiding, want je vrouw vond dat sproeiend klaar komen toch een best geile ervaring, en denkt nu dat een BBC dat alleen kan bereiken. Fantasie is leuk, maar forget it, tenzij je het geil vind om je vrouw de volgende x door 3 pulserende aderkloppende staven van 28cm wordt uitgewoond.

 13. Coco schreef:

  ‘Hoe kan ik mijn vrouw warm maken om ook te swingen?’

  Tja…dat zou ik ook wel willen weten. We hebben het er zelfs al eens over gehad en toch gebeurt het niet. Het gaat mij meer om de spanning dan direct het contact met anderen. Zij staat er niet onwelwillend tegenover, maar het voegt ook niks toe zegt ze. Allemaal stellen die sex met elkaar willen…denkt ze. Nou ja, hopelijk komt het er nog een keer van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *