Swingen en schaamte

swingen schaamteSwingen doe je in je niksie! Maar wat, als je je daar helemaal niet vrij in voelt? Hoe doorbreek je dit en bouw je zelfvertrouwen op om deze gène te laten voor wat het is? In dit artikel geef ik wat uitleg en tips.

Het is de meest gestelde beginnersvraag op onze site: Wij willen naar een erotische club of feest en hebben een pondje meer (of ik heb erg kleine borsten, noem het maar). Vallen wij niet uit de toon of welk feest is dan wèl geschikt voor ons?

De meeste beginnende swingers hebben een rooskleurig beeld van het uiterlijk van een swinger. Deze is slank, heeft mooie volle borsten, een golvende bilpartij, strak glimmend pakje èn heeft ongelofelijk veel sjans. Nadat je de club éindelijk bent binnenstapt zie je tot je verrassing dat er jongere, oudere, dunnere, vollere, atletische en ongetrainde mensen rondlopen. Natuurlijk heeft de een meer sjans dan de ander maar dat blijkt vaak meer te maken te hebben met een actieve gesprekshouding dan hun uiterlijk. Dus een club binnenstappen met louter dezelfde knap ogende mensen is een illusie.

Hoe komt dat nou, dat alle soorten en maten door elkaar lopen? 
Simpel: Swingen is een gedachte, deze kan bij de melkboer, advocaat, sportleraar, ijsjesverkoper, huisman, huisvrouw voorkomen. En denk je dat deze mensen er allemaal hetzelfde uitzien? Nee hoor, de ijsjesverkoper houdt erg van ijs en de sportman staat elke dag zijn lichaam op te pompen. Hun uiterlijk verschilt enorm! Zo staat de ruimte dus gevuld met een gemêleerd gezelschap waar iedereen dus zichzelf mag zijn, in hun ondergoed. Dat dan weer wel.
Zullen ze ook op elkaar vallen? Ja hoor dat kan zeker, wanneer zij allebei een bindende reden hebben zoals: we staan hier in een club met dezelfde hobby en we mogen elkaar graag. Dan zie ik zeker vuurwerk.

Het hoeft natuurlijk niet zo te zijn dat ze sex hebben en de kans is wellicht groter dat er een banketbakker rondloopt die samen met de ijsjesverkoper aan de praat raakt over die mooie witte Tesla van de zaak voor de deur.

Nóg een gedeelde interesse. Bingo! We hebben al bijna een orgie…lol

De schaamte voorbij…
Zoals je misschien is opgevallen wordt er in de swingerswereld best wel wat drugs en alcohol gebruikt. Dat is niet voor niks, alcohol en drugs dempen de ‘realiteit’ en maken de mensen wat losser in de omgang met anderen. Vooral wanneer er onzekerheid is over het lichaam en men meer wil ontspannen dan wordt er wel eens wat genomen. De schaamte wordt hiermee ook kleiner.

Dit doet me denken aan een thuisfeestje waar ik probeerde een gesprek aan te gaan met een dame die er naar mijn idee hartstikke leuk uitzag en ik wilde wel wat meer met haar.
In die tijd waren we zelf beginners en zij had een pilletje op en wij niet, dat wist ik. Ik kan het op zo’n moment niet laten om dé vraag toch te stellen: Waarom neem jij een pilletje op een feestje?

Het antwoord was kort en duidelijk: ‘Denk je dat ik hier zonder pilletje in mn ondergoed op de bank met jou zou kunnen praten? Ik dacht het niet!’. Haar zelfbeeld was blijkbaar lager dan nodig, want ik vond dat ze er erg goed uitzag. Haar super-eerlijke, reactie kwam toen echt als een verrassing…
Ik heb later ook gehoord dat mensen met een streng Christelijke achtergrond moeite met naaktheid hebben, omdat het niet vanuit de opvoeding is meegekregen. Dus dat kan ook nog. (heb jij ook een voorbeeld? Zet het onderin bij de comments!)

Wat kun je er aan doen?

– Begin met je te realiseren dat uiterlijk niet alles is, start gewoon een gesprek met iemand in je nabijheid.  Je zult al snel tot de ontdekking komen dat de ander waarschijnlijk net zo shy is als jij.

– Wanneer je vol bent en jezelf niet zo snel in lingerie ziet rondlopen dan kun je een erotisch jurkje over je lingerie aantrekken, sommige dames dragen een mooi romantisch korset. Zoek eens op “burlesque” op het internet…

– Trek vooral kleding en schoeisel aan waar je je prettig in voelt, dit geeft vertrouwen.

– Start een gesprek op waarin je op zoek gaat naar een gedeelde interesse. Praat over positieve dingen, stel vragen en toon interesse.

– Ga met bekenden mee als zij naar een feest of club gaan, dan sta je niet alleen zonder aanspraak.

– Een drankje of wat drugs lijkt te helpen, maar trekt je al snel de verkeerde kant op indien er teveel wordt gebruikt. Vermijd dit liever en probeer op nuchtere wijze te leren van de situatie. Ook verleg je met D&A je grenzen en doe je mss dingen waar je later spijt van krijgt.

– Stap toch vooral wél die club binnen, weggaan kan altijd nog
– Mail ons voor een date!

– Zet een bericht op ons gastenboek

Heb je zelf nog tips om anderen te helpen ontschamen vermeld ze dan hier onder in de comments

Willen jullie een betrouwbare datingsite dan kunnen we jullie SDC van harte aanbevelen, veel stellen en altijd goeie dates! Klik hier om naar SDC te gaan, echt goed!

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. Pietermannen schreef:

  Ik, man van 81 lees veel, zo-niet alles voor de vrouw, bijzondere pikante kleding, niets mis mee, gun ik ze van harte, …..maar ……waar vind ik onze …..mannen ….hun ….pikante …..kleding?

 2. Joenma schreef:

  Toevoeging: wat ik juist zo mooi vind aan de naakte wereld, van sauna tot naakstrand, tot swingersgelegenheden, iedereen mag er gewoon zijn. Men kijkt naar elkaar geniet van elkaar en als ze iets zien wat ze minder bevalt gaan ze verder. Oordelen niet, want dat stel mag er ook gewoon zijn, alleen niet hun smaak dus even een stukje verderop.

  En dat vind ik tot nog toe de fijne ervaring. En juist door het gemêleerde gezelschap is er voor ieder wat wils…. in ieder geval voor de ogen 😉

 3. Joenma schreef:

  Ik ben meer dan een vollere vrouw en ook veel meer dan een beetje onzeker. Maar mijn vriend laat me me altijd de mooiste vrouw voelen die er is. Dus ik verwacht gewoon niks.
  Wij gaan (tot nog toe naar de sauna, omdat ik me naakt beter voel dan in lingerie) erheen hebben samen een heerlijke tijd. Genieten, we kijken en soms kom je iemand tegen die wel houdt van een spontane maar dikke vrouw. En dan geniet hij/zij/hun ook mee en soms komen we ze niet tegen, maar hebben we samen wel heerlijk genoten van het kijken en bekeken worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.