Swingersclub Area51, gaat het lukken?

qqp

 

In Katwijk (Gelderland) wordt hard gestreden door Richard en Barbara Komen. Waarschijnlijk zaten ze vorig jaar samen op de bank naar het filmpje van de RTL TV makelaar te kijken toen een onverkoopbare, maar gigantische 27 kamers, villa voorbij kwam schuiven. Nadat ze het filmpje hadden gezien ging er waarschijnlijk een heel ander filmpje in hun hoofd spelen. De villa stond zo enorm vol met kitsch en praal dat het hem wel móest worden.

De naam? Swingersclub Area51!

Degene die de villa ooit heeft laten bouwen was een rijke kippenboer uit Gelderland. Het huis is werkelijk helemaal op maat, in de smaak van de goede man gebouwd. Je moet wel een beetje van kippen houden…De dieren komen regelmatig terug in het bouwsel. Als je bijvoorbeeld de deuren naar de serre (een balzaal!) doorgaat zie je bijvoorbeeld dat de tussendeuren met glas in lood zijn gelegd. En wie is de hoofdfiguur? Kip! Toktok.

Maar ja, voor een bargainprijs van 1.8 miljoen is het wel een interessant gebouw…

Regeltjes, regeltjes en nog meer regeltjes
Maar dan begint het getouwtrek…met een partij waar ik zelf een afschuwelijke hekel heb als ondernemer: de gemeente….(start de dreigende muziek maar in jongens)

958_1080x720Er zijn wat raadsvergaderingen geweest over dit onderwerp. Ooit hoop ik Richard of Barbara een keer te mogen interviewen als het gelukt is.
Je loopt met het starten van een parenclub tegen een gigantische muur van onbegrip op. Mensen die zelf niet swingen en niet weten wat dat inhoudt zullen maar wat graag dit ontbrekende blad in jouw multomapje invullen. Er zijn vol onbegrip dingen geschreeuwd over prostitutie omdat de gemeente moest kijken naar de wet regulering prostitutie en bestrijding misstanden seksbranche.
Maar jullie en ik weten dat een parenclub werkelijk niets met prostitutie te maken heeft. De gewone inwoner van Katwijk zal die mening echter niet met ons delen ben ik bang.

Er mag in Cuijk maar 1 bedrijf actief zijn in de sexbranche en dat is Club Noblesse in Haps, een prositutiebedrijf.
Dus het vergunningstelsel moet uit elkaar getrokken worden om deze regel te kunnen neutraliseren.

Richard en Barbara zijn inmiddels een dikke advocatuur rekening van 200.000 euro verder, grotendeels kosten om het vergunningtraject te doorlopen, om hun droom werkelijkheid te laten worden.
Inmiddels zijn alle vergunningen (1 jaar later) verleend en hebben de aanwezige partijen in de gemeenteraad groen licht gegeven.

7q85XL7W_400x400Wie is de bob?
Totdat er wéér een addertje onder het gras bleek te zitten. En dat addertje heet: de wet Bibob.
In het kort uitgelegd is de wet Bibob net als “kapstok artikel 5” uit de wegenverkeerswet. Een vage wet die ervoor kan zorgen dat door aannames en vermoedens vergunningen direct ingetrokken kunnen worden. Dus als er maar enig vermoeden bestaat dat jouw bedrijf, voor criminele activiteiten (witwassen, prostitutie, malafide praktijken), zou kùnnen worden ingezet is het hele feest ineens over.

En dat is juist nu precies gebeurd. Alle vergunningen zijn *poef* weg.

We zullen doorgaan…
Richard en Barbara hebben verklaard door te gaan nu ze al zo ver zijn gekomen. Ze gaan de Bibob afkeuring aanvechten bij de voorzieningenrechter.

Wordt vervolgd!

Update april 2016, lees hier waarom het allemaal toch niet gelukt is.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

 1. Richard Komen schreef:

  Grappig dat ik dit jaren later tegenkom.
  Het is zelf nog erger, de RvS heeft mij 2 keer gelijk gegeven en de burgemeester heeft dus verloren.
  Maar nu komt het, na de RvS is het afgelopen met het bestuursrecht.
  Om je schade te kunnen verhalen mag je zelf het civielrechtelijke starten.
  U kunt zich wel voorstellen dat dit financieel niet vol te houden is, immers, gemeenten betalen niets zelf, dat komt van de burger.
  De wet BIBOB is niets meer dan een handvat voor gemeenten om te weigeren wat men niet aanstaat.

  Dit wilde ik hier toch even kwijt.

  Richard Komen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *