Speed SOA testen in Den Haag

Nieuwe SOA Kliniek in Den haag test op Sexueel Overdraagbare Aandoeningen, terwijl u wacht wordt (indien nodig) ook binnen anderhalf uur de medicatie meegegeven. Dus met recht een Speed SOA Test! Normaal ben je hier twee dagen mee onderweg.

Tegenwoordig is sneller of minder moeite hoeven doen enorm van invloed op de prijs die je ervoor moet betalen. Omdat dit een VWS-Rijksonderzoek is, worden alle onderzoeken tegen de kostprijs gedaan. Je kunt hierbij denken aan een bedrag tussen de 12 en 60 euro, afhankelijk van de soort test en/of er medicatie bij kan komen.

Het doel van dit onderzoek is om betere directe zorg te geven en dan te kijken of er verbeteringen optreden, als het succesvol blijkt te zijn, dan is het mogelijk om in bijvoorbeeld Rotterdam en Amsterdam soortgelijke lokaties te openen. Het onderzoek loopt tot eind 2023.

Wanneer je dus zelfstandig een Chlamydia test aanvraagt en de ZIZ SOA arts vermoedt een andere SOA, dan zal besparing in de kosten plaatsvinden omdat er gerichter onderzocht en geheeld wordt. Zo kunnen meer mensen goedkoper en zelfs sneller geholpen worden.

Vorig jaar werden er 140.000 SOA testen gedaan bij een Centrum Seksuele Gezondheid, 20.000 mensen bleken positief te testen op Chlamydia, 8.000 mensen testten positief op Gonorrroe en 1.500 personen bleken positief op Syfillus. Dus ongeveer 20% leed aan een SOA infectie.

Voor zover de krantenberichten. Nu mijn mening!

SOA testen hebben wel, maar ook geen zin. Dit komt door het doodsimpele feit dat mensen na een infectie van wat dan ook, vrijwel altijd genezen.
Het menselijk lichaam is enorm sterk en wanneer je ontdekt dat je een SOA hebt, omdat je de verschijnselen herkent, dan is twee weken rust en inactiviteit op extern sexueel gebied voldoende om de SOA op een natuurlijke manier te laten verdwijnen. Ook zul je antistoffen opbouwen na een infectie, en daarmee immuniteitsbescherming cadeau krijgen. Wanneer je klachten verdwenen zijn is dat het zelfverkregen bewijs en ben je niet meer besmettelijk. Blijf je toch klachten houden, of vertrouw je het niet, dan neem je contact op met je huisarts.

De medicatie die door medici vaak mee wordt gegeven is een zwaar antibioticum. De definitie van Anti (tegen) Biotica (leven) zegt al dat je alle leven vernietigt, dus niet alleen de SOA, maar je lijf krijgt óók een flinke shock te verwerken. Hiermee probeer ik uit te leggen dat antibiotica een zwaar vernietigend middel is wat echt alleen in uiterste nood gebruikt dient te worden. Dus niet omdat je over 3 dagen weer een sexfeestje hebt en die niet wilt missen, wees verstandig en neem even wat ruimte voor jezelf.

Er is ook een minder heftige manier om te testen en dat is via een druppeltje bloed via een eenvoudige vingerprik onder de Phase-microscoop of de donkerveld-microscoop.
Je ziet de ‘beestjes’dan zo voorbij zwemmen. Dus als je een natuurgenezer in de buurt hebt, dan kan deze je ook helpen voor ongeveer 60 euro. (het kost 1.5 uur om bloed te bekijken). Het bijkomende voordeel is dat deze ook op voedselallergie, schimmels enz kan stuiten tijdens dat onderzoek. Simpelweg omdat alle bloed wordt bekeken en niet, zoals in de medische wereld het bloed op 1 ding getest wordt en er niet naar de rest wordt gekeken. Dit wordt in het geval van ZIZ ook eigenlijk gezegd met het voorbeeld van de Chlamydia test aan het begin van dit verhaal. Alleen gaat het dan om de anamnese, niet het bloed onderzoek. Hier valt nóg veel meer winst te halen in mijn optiek.

Dan onze ervaring met een SOA kliniek:
Wij vrijen altijd met condoom en we hebben in de lange tijd dat we swingen nog nooit een SOA opgelopen. We hebben ons toentertijd periodiek in Den Haag laten testen. Tussendoor nog een paar keer na een positieve SOA melding van wat feestjes waar we aan hebben deelgenomen.
Het is naar je swingpartners toe erg belangrijk om te vertellen dat je een SOA bij je draagt/droeg. Dan kan diegene wel of geen maatregelen treffen. Het is dan aan diegene om te checken op verschijnselen, uit te zieken, medicatie te nemen, een levend bloed onderzoek uit te laten voeren of gewoon de middelvinger op te steken en verder te gaan. Niet alles is mijn keus maar ik respecteer dat wel.

Een goede afweer is in staat om indringers buiten de deur te houden, om je afweer voor 100% te laten werken volg dan deze punten.

  • Vers eten, alles wat op het land staat dus
  • Rust, slaap, ontspanning
  • Lichaamsbeweging (liefst buiten)
  • Vermijd/verminder Chemische drugs en alcohol
  • Omarm Sociale contacten (daarom is swingen zo goed voor je)
  • Zonlicht

Je ziet dat sociale factoren dus ook een rol spelen bij je welzijn. Je goed voelen kun je dus zelf bereiken.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *