Zelftesten voor Gonorroe en Chlamydia in de schappen bij Albert Heijn.

Binnenkort komen de twee testen voor Chlamydia en Gonorroe detectie op een makkelijkere manier voor consumenten beschikbaar. De vraag is of mensen het verschil weten tussen deze twee aandoeningen en dus de juiste test zullen gebruiken. Bij een eventuele positieve test zal men zich alsnog tot een arts moeten wenden voor medicatie.

Albert Heijn en de fabrikant Homed-IQ zeggen dat ze de testen eenvoudiger bereikbaar willen maken. Doordat meer mensen zichzelf testen wordt de kans op een doorgegeven infectie kleiner.

Omdat je deze testen anoniem bij de zelfscan kunt afrekenen (scan je bonuskaart deze keer maar even niet) zou het anoniemer zijn, en zouden mensen meer bereid zijn zichzelf te testen.

Bovendien zijn het nog maar twee testkits en voor een algehele checkup zou je minstens hiv ook moeten kunnen meenemen, maar ja dan lopen de condooms niet meer?

Vooralsnog zou dit een goed begin zijn om ook swingers zichzelf te laten testen, omdat mensen dan wennen aan het regelmatig/periodiek testen voor Sexueel Overdraagbare Aandoeningen (SOA). Dat gebeurt nu een stuk minder. Prijzen zijn nog niet bekend.

Willen jullie een betrouwbare datingsite dan kunnen we jullie SDC van harte aanbevelen, veel stellen en altijd goeie dates! Klik hier om naar SDC te gaan, echt goed!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *