Help! Mijn man wil swingen…

dwAnita en ik hadden het geluk dat we tijdens een goed gesprek zo’n beetje tegelijk de wens tegen elkaar uitspraken om te gaan swingen. Nou, we wisten nog niet dat het swingen heette eigenlijk. We wilden eens een kijkje gaan nemen in de parenclub want dat was ons dan wel bekend. Als in onze verticale vriendenkring het zover komt dat ik diegene (een heel select publiek hoor) vertel dat we swingen dan word ik echt altijd schuin aangekeken, zo van: “jaja, tegelijk hè? Het was vast weer jouw idee, Ray!” Ze kijken er een beetje vies bij en de mannen kijken me zelfs een tikkeltje jaloers aan. Dan lach ik en vertel dat Anita het eerste was met het hoge woord…Gelukkig beaamt zij dan dat dat echt zo is…

Maar goed, we krijgen deze vraag/noodkreet wel eens in de mailbox natuurlijk…

Swingen is heden ten dage wat meer bekendheid aan het krijgen door verschillende televisieprogramma’s en in de vrouwenbladen komt het onderwerp zo af en toe ook aan bod. Hierdoor worden mensen op ideeën gebracht en gaan nadenken over de mogelijkheden of onmogelijkheden. Prima, ook wij doen mee aan die informatievoorziening.

Het swingen verruimt grenzen van je sexuele leven en eenmaal de ene grens overgestoken dient zich de volgende fantasie aan die vervuld wil worden. Stel je het volgende even voor: Je begint met een trio, gaat later daten met een stel, neemt misschien een snoepje op een feestje en wordt hartstikke wappie-bi. Uiteindelijk lig je ieder weekend deepdown in the scene te swingen. De lol en spanning raakt er af want geiler dan geil wordt het toch niet meer.

een bi ervaring met een she-male?
Uiteindelijk denk je terug aan je wens voor alleen maar een trio en realiseer je je dat je dat af en toe tòch het leukst lijkt. Je bespreekt het met je partner en die zegt het (wap-) daten met stellen wèl leuk te vinden en als jij er niet zo over denkt dan passen jullie niet meer bij elkaar. Hij vindt zó 1001 vrouwen die er wel zo over denken en dan swingt hij daar wel mee verder…. Aan bovenstaande titel is te proeven dat de dame die dit vroeg niet langer achter de keuze te gaan swingen staat en dat haar man hele andere behoeftes heeft dan zij. Hoe kan het toch dat partners na verloop van tijd niet langer hetzelfde genot halen uit een wederzijds genomen beslissing? En wat zou hier de beste oplossing voor hen zijn, is seks zo belangrijk dat een gezonde relatie sneuvelt door verschillende voorkeuren?

7624Het klinkt verzonnen maar dit soort situaties onstaan ècht. Swingen is en blijft voor sommigen te heftig en de lusten zorgen dus ook voor lasten. Dit moet jullie relatie aankunnen.  Dit moeten jullie aankunnen. De gemiddelde swingleeftijd ligt grofweg tussen de 35-60 jaar. De meeste mensen hebben al een relatie van 15-25 jaar achter de rug en waren inderdaad wel toe aan die leuke spannende vonk. Kijk je bij jongere mensen en kortere relaties dan is het misschien wel wat te vroeg om te beginnen. En eenmaal begonnen, tot waar laten jullie je meevoeren? Een trio MMV VVM, partnerruil tijdens een vet wapfeestje of misschien een bi ervaring met een she-male? Ik som voor het gemak zowel de redelijk ingeburgerde als de wat extremere ervaringen op hoor. Wat je uiteindelijk ook voor keuzes maakt en welke ervaringen je ook in je balboekje kan bijschrijven, de basis moet goed zijn, wat zeg ik…bikkelhard beton! En nog geeft dat geen enkele garantie dat de relatie de druk en verleidingen van het swingen zal overleven.

Het meest gegeven advies zal zijn: PRAAT met elkaar, luister naar elkaars (niet-) uitgesproken wensen en verlangens. Op deze vraag zouden 2 scenario’s van toepassing kunnen zijn; Óf de man van deze vraagstelster heeft in eerste instantie niet goed genoeg over zijn behoeftes nagedacht (deze weggestopt in de gedachte dat ze uiteindelijk wel weer overstag zou gaan??), óf de vraagstelster is niet volledig eerlijk tegen zichzelf geweest en heeft daarmee niet goed duidelijk kunnen maken waarom welke grenzen bereikt zijn, (zij is niet bi en tolereert de VMV trio’s alleen maar omdat het “eerlijk” is dat hij dan ook mag genieten omdat hij haar de MVM trio’s gunt). Vóór je met elkaar dat o zo belangrijke gesprek dus kan aangaan, is het minstens zo belangrijk dat je goed op een rijtje hebt gezet waar het gat tussen wens en werkelijkheid is ontstaan. Eerlijk toegeven dat wat in eerste instantie niet onaangenaam was, en dus je na verloop van tijd gaat vervelen, is uiteindelijk bij je eigen waarheid komen om zo een keuze te maken die geheel op jouw eigen behoefte is geënt.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *