ALL lives matter…

De laatste week laait de roep om anti-discriminatie weer op. Het lijkt alsof we er niet vanaf komen, de ongelijkheid. De ronduit vermoorde Floyd, kent u de Haagse Hernandez nog van de krantenberichten? De man in Ruinerwold die Jezus aanbidt en ervoor kiest om NIET met de maatschappij te mixen? Dit zijn enkele voorbeelden van discriminatie waarbij (politiek) geweld wordt gebruikt. De grens van schelden en afkeer is op straat dus omgezet naar een lijfstraf, soms zelfs met de dood tot gevolg. Uniform of niet…

Er zijn dus vele vormen van discriminatie en de rassendiscriminatie komt het vaakst voor, dat wil niet zeggen dat de minder voorkomende gevallen er minder last van hebben, het is juist andersom. De witte homo’s hebben geen Sylvana die voor hen opkomt, de financieel onvermogende autisten kennen geen politieke partij die onderwijs bereikbaar maakt voor hen, het minder bedeelde kind op school wat geen scooter heeft ziet geen liefdadigheidsactie op facebook verschijnen, en hoort er dus nog steeds niet bij op het plein.

Mijn punt is dat discriminatie dus niet alleen op ras plaatsvindt maar ook in het klein, daarom wil ik dus de populaire slogun aanpassen naar All lives matter. Dat dekt de lading wat beter!

enne, er is maar 1 ras, dat is de mens…

Groetjes van Ray hupsakee

Willen jullie een betrouwbare datingsite dan kunnen we jullie SDC van harte aanbevelen, veel stellen en altijd goeie dates! Klik hier om naar SDC te gaan, echt goed!

Dit vind je misschien ook leuk...

6 reacties

 1. Ray en Anita schreef:

  Je mag mensen zelf uitkiezen. Ze zijn allemaal van hetzelfde ras: ‘de Mens’ en verkrijgbaar in vele varianten.
  Als mens kunnen we communiceren en daar begint het. Wanneer je dit respectvol doet zul je naar een begripspunt komen en je eigen weg kunnen leiden. Op een hypotethische vraag of wij/zij zich gediscrimineerd moet voelen is geen antwoord omdat je niet voor wij/zij kunt denken en tot niets zal leiden. Omdat het de verbinding juist uit elkaar trekt en een negatieve gedachte is. Ga op zoek naar verbinding met wie je wilt. Dat staat iedereen vrij.

 2. David schreef:

  Dat neemt niet weg dat je je maar met iedereen moet inlaten. Gisteren was er bij televisieprogramma First Dates een donkere vrouw die aangaf alleen om te willen gaan met donkere mannen. Tja, naar mijn mening niks mis mee maar moet je je nu als blanke gediscrimineerd voelen?

 3. Ray en Anita schreef:

  Beleefdheid is alles, maak oogcontact en vertel dat je iets niet wilt. Brand iemand niet af maar zeg dat het huidige gedrag je niet aanstaat. Speel het niet op de man, dat is zo min. Ook kan iemand leren binnen dit proces en opeens wel meedoen. Het gaat er om dat je iemand dus niet uitsluit op basis van een misdraging. Vandaar de vorige parallel met een gedetineerde. Iedereen dezelfde kansen en elke dag mag je het opnieuw proberen om beter te doen. Zonder oordeel, open en eerlijk.

 4. David schreef:

  Discriminatie op basis van kleur, sexe, geaardheid of religie is niet juist. Gelijke gevallen moeten gelijk behandeld worden. Punt is echter vaak dat de gedraging van de verschillende mensen anders is. Dan vervalt dus het criterium gelijke gevallen, want de gevallen zijn niet meer gelijk. Om het even in erotische sferen te houden: als je bijvoorbeeld als vrouw in de erotische sauna last heb van bijvoorbeeld een nieuwe Nederlander, ligt dat niet aan het feit dat ie bijvoorbeeld een Turk of Marokkaan of wat dan ook is, of een getinte huidskleur heeft, maar bijvoorbeeld vanwege een te opdringerige/agressieve/onrespectvolle opstelling. Velen zullen dit ook onder het begrip discriminatie willen vatten maar als een blanke hetzelfde gedrag zou vertonen wordt ie ook afgewezen.

 5. Ray en Anita schreef:

  Ik heb een hoop over discriminatie geleerd. Namelijk dat iedereen een ander niet accepteert als deze niet binnen het straatje past. Bij gekleurde mensen valt het het meest op (homo’s vallen minder op dus) en ik geloof ook zeker dat wij (ben zelf ook niet 100% wit, dus ik moet mijn tas vaker dan normaal laten controleren in de supermarkt) meer te verduren krijgen. Alleen is het te makkelijk om alleen de obvious ones eruit te pikken dus vraag ik tolerantie voor iedereen die er niet bij mag horen.🏳️‍🌈
  Hier wil ik toch nog wat aan toevoegen; Ik vind dat er ook discriminatie plaatsvindt onder mensen met een strafblad, ze krijgen een brandmerk mee zonder dit ooit weg te kunnen poetsen. Bij sollicitatie of het kopen van een huis doen zij ook niet meer mee. Dat is dus geaccepteerde discriminatie. Nou, mocht ik ooit iemand aannemen, dan wordt dat zeer zeker iemand met een strafblad ongeacht kleur of wat dan ook!

 6. Punt schreef:

  All lives matter only when black lives do.

  Dat anderen ook gediscrimineerd worden neemt niks weg van de zaak dat er opgetreden moet worden tegen discriminatie van onze zwart gekleurde medemens. Tijdens gay pride gaan we namelijk ook niet roepen dat hetero’s ook trots mogen zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.