Vreemdgaan

De laatste jaren zien en horen we steeds weer reclames voor datingsites die er speciaal zijn voor vreemdgangers. “Wil jij weer begeerd worden?”, of “Breng spanning in je leven” zijn het soort slogans waarmee je tot aanmelden wordt verleid. Kennelijk zijn er nogal wat liefhebbers voor deze websites. De reclamebudgetten moeten behoorlijk zijn.

Zonder een oordeel te willen vellen over vreemdgaan lijkt het wel of een deel van de samenleving vreemdgaan steeds meer als mainstream accepteert. Maar als dat zo is: waarom dan die geheimzinnigheid? Is het voor zoveel stellen moeilijk en lastig om de tekortkomingen van hun eigen relatie samen te bespreken en er een oplossing voor te vinden?

deels vervulde verlangen naar geilere seks

Maar het vlees is zwak en de verleidingen groot als je er open voor staat. In mijn vorige leven zat ik ook in dat schuitje. Mijn maar deels vervulde verlangen naar geilere seks en intimiteit als drijfveer om er, in het geheim en buiten mijn relatie naar op zoek te gaan. Het vinden daarvan gaf mij vaak een kort moment van genot, maar ook blijvende spanning. Als het goed is dan beperkt vreemdgaan zich tot een tussenfase voor een vernieuwde relatie waar je allebei je geluk kunt vinden. Of, ook heel goed mogelijk, is het de opstap naar een nieuw leven, zonder je partner.

Is swingen dan de oplossing? Nee, in veel gevallen niet. Een slechte relatie lijm je niet door te gaan swingen. Het zal tot nog meer spanningen leiden. Zet eerst je relatie weer op de rit en als dat werkt en je het vertrouwen in elkaar kunt hervinden, dan is swingen misschien een optie.

Rens!

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.