Swing kamperen in Frankrijk **update** Camping toegevoegd

Naamloos
Laat in het seizoen, begin september, trokken wij richting Frankrijk in een oude, maar van alle luxe voorziene camper. Een echt doel hadden we niet en de topsnelheid van 80 km per uur gaf ons alle gelegenheid van het fraaie Franse heuvelland te genieten vanaf alle door tomtom bij elkaar gezochte binnendoor wegen en weggetjes. Omdat het mooie weer toch wat meer in centraal Frankrijk zat en niet op de door ons min of meer bedachte route langs de kust richting Bordeaux besloten we de betere temperaturen en de zon te volgen.

Zo kwamen we uiteindelijk terecht op een dit jaar nieuw geopende swingers camping met de naam La Roseraie, 5 km van Vichy en een beetje ten Noorden van Clermont-Ferrand. De camping was zo laat in het seizoen maar half gevuld en we kregen een fraaie plaats aan de buitenkant met prachtig uitzicht op de oude vulkanen van de Auvergne. Het weer werd prachtig en we lieten onze plannen om door te reizen naar Cap d’Agde varen. We zitten immers liever in de zon dan achter het stuur.

charteUiteindelijk bleven we 6 nachten. Met 58 plekken voor tent, caravan of camper en 20 nieuwe vakantiehuisjes is het een tamelijk kleine camping. Er is een buitenzwembad en een in een grote vaste tenten ondergebrachte bar, club en restaurant voorziening. Centrale toilet en douche faciliteiten zijn eenvoudig maar schoon. Leuk en spannend gevonden is het stukje bos dat bij de camping hoort en dat voorzien is van swing meubilair zoals: slings die in bomen hangen, schandblokken op open plekken  en creatieve matras voorzieningen achter de struiken. Seks is overal toegestaan op het terrein, behalve in het zwembad.
Toegang is logischerwijs vanaf 21 jaar zodat er van schreeuwende kinderen ook geen sprake is. ’s Avonds kan er gereserveerd worden voor een 3 gangen diner met wijn dat voor 20 euro waar voor zijn geld is. De gasten worden allemaal aan een lange tafel gezet zodat contacten snel gelegd kunnen worden.

Willen jullie een betrouwbare datingsite dan kunnen we jullie SDC van harte aanbevelen, veel stellen en altijd goeie dates! Klik hier om naar SDC te gaan, echt goed!

1De camping is clothing optional. U mag naturistisch naakt, maar dat hoeft niet. Trek aan of uit wat je maar wil. Juist deze vrijheid sprak ons erg aan tijdens ons verblijf. Bovendien is het weleens prettig om een paar dagen door soortgenoten omringd te zijn zodat je met anderen je ervaringen kunt delen, bij de juiste klik tot actie kunt overgaan of gewoon lekker samen te vozen aan het zwembad zonder dat de badmeester gaat ingrijpen.
We kwamen er Franse, Duitse, Zwitserse, Belgische en Nederlandse swingers tegen en hebben een paar leuke contacten kunnen leggen.
Het camping personeel is vriendelijk en behulpzaam maar spreekt alleen Frans.

Kortom, camping La Roseraie krijgt van ons een dikke voldoende en we zullen er vast nog wel eens terugkeren, al dan niet op doorreis naar Cap d’Agde. Meer info: www.campinglibertinlaroseraie.com

Rens!


En nòg een swingcamping!

tetiere-nlIn de chat werd ik door een bezoeker op de hoogte gesteld dat er nòg een swingcamping in Frankrijk is. Het is Le ran du chabrier. Het is een wat extremere camping dan die van Rens. De sfeer schijnt geweldig te zijn. Het sanitair en de service laten echter zeer te wensen over. Op Zoover staan enkele reacties, lees die even na.

Er is sinds kort een nieuwe eigenaar en die is de boel langzaam aan het opknappen en begint het meer op een club te lijken.

De camping wordt omringd door andere naturistencampings, La Genese, Feyerolles en La Sabliere.
La Genese ligt aan de overkant van de rivier, maar deze is makkelijk over te steken. Wat veel gebeurt, is dat mensen met kinderen naar La Genese gaan en ‘s avonds gaan stappen op Le Ran, en de buren op de kinderen passen. Let op: Deze campings zijn dus geen Swingers campings maar Naturisten campings.

Het is dan ook aan te raden een caravan of camper met eigen sanitair te hebben zodat je het toiletgebouw kunt vermijden. De elektriciteit valt regelmatig uit dus neem een extra lang snoer mee om bij de buren in te pluggen. Gelukkig werkt de natuur wèl mee want er is voldoende schaduw door bomen. De weg om er te komen is moeilijk maar dat houdt ook wijsneuzen op een afstand.

Er is een pingpong tafel die ‘s avonds helemaal vol ligt met stellen, een darkroom (logisch als de stroom zo vaak uitvalt haha), ‘s nachqqts hoor je overal gekreun uit, of voor, de tentjes.

Bij aankomst moet je, buiten de reguliere campingkosten, lidmaatschap betalen en ook borg voor polsbandjes, waardoor de camping meer een besloten club is en ook meer vrijheden biedt. De polsbandjes schijnen te zijn ingevoerd door het tegengaan van vreemden, die de boel aan het verstieren waren in het verleden. Ook is het op deze manier mogelijk om alleen als bezoekers op de camping te verblijven.

Er is ook een restaurantje waar vriendelijk personeel werkt en het eten zeer redelijk te noemen is. Er komen op deze camping voornamelijk Fransen, Hollanders en Belgen.

Libertijns en avontuurlijk!

Met dank aan Bosstel.

You may also like...

8 Responses

 1. Gonnie schreef:

  Volgend jaar komt er een camping bij
  Diamant noir iets zuidelijker.

 2. Theo schreef:

  La Roseraie vonden wij geen aanrader. Overwegend oudere dikke mensen. Faciliteiten zijn goed. Sfeer daarentegen weinig aantrekkelijk. En management afschuwelijk.

 3. Cathy en Martin schreef:

  Nieuw geopend!!! We waren van 19 tot 22 mei op de Camping Libertin “Le Diamant Noir”. Deze camping was tot april 2017 een familiecamping. Nu een Swingercamping met goede voorzieningen en een prima sfeer. We gaan zeker terug!!! De eigenaresse< Sandra spreekt een beetje Duits. ‘s Avonds kun je, als je gedurende de dag nog niet genoeg seks hebt gehad, de leuke club op de camping bezoeken. Groetjes Cathy en Martin

 4. Nathalie en Philip schreef:

  Dag Theo,

  kan je in een mailtje terug iets duidelijker en uitgebreid formuleren wat je zo slecht vond?
  Wij willen namelijk deze zomer een weekje die richting uit.

  Alvast bedankt, Nathalie en Philip

 5. Nathalie en Philip schreef:

  Cathy en Martin,

  Jullie waren op de gloednieuwe Diamant Noir.
  We hebben een youtube filmpje gezien. De uitbaters zijn verpleegkundigen of ambulanciers dacht ik?
  Jullie hebben een leuke tijd gehad daar…
  Kunnen jullie tips en leuke anekdotes delen met ons ?
  Wij gaan deze zomer voor t eerst “libertijns” kamperen met onze camper…

  Groetjes,
  Nathalie en philip

 6. Walter schreef:

  Kent er iemand in Frankrijk een libertijnse nudistenavond op zo ongeveer 600 km van Brussel?

 7. Leukstel schreef:

  Mogelijkheden genoeg in Frankrijk,

  Ran du chabrier, zoals al genoemd, vinden we zelf niet leuk meer sinds alain de camping overgenomen heeft, veel loslopende mannetjes die af en toe behoorlijk irritant kunnen zijn, weinig comfort, redelijke voorzieningen

  Rosairie, veel fransen, je zult dus een beetje frans moeten kunnen om contacten te leggen, goede voorzieningen, alles op het terrein afrekenen met een polsbandje waar je vooraf geld op moet storten

  Centre helio marin Agde,. geen echte swingerscamping maar ligt in het quartier de naturiste en daar is genoeg te doen, zeer goede voorzieningen maar daar betaal je ook voor

  Terre de soleil, alleen toegankelijk voor stellen, goede voorzieningen, nadeel is de nachtclub die voor wat geluidshinder zorgt in de nachtelijke uren (heb je geen last van als je zelf in de disco bent)

 8. j en h schreef:

  gezellige mooie camping . we gaan er zeker terug. je komt er niets te kort , niets moet alles mag ,voor ons de beste camping .grt j en h

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.