Netwerken

Untitled-1 copyNieuwe mensen leren kennen, samen plezier maken en elkaar de bal toespelen komt overal voor waar mensen bij elkaar komen. Het rijke verenigingsleven in Nederland schept tal van platforms waar gemeenschappelijke interesse de samenbindende factor is. Of het nou gaat om voetbal, golf, postduiven of politiek. Als u het kunt verzinnen, is er wel een vereniging voor. Behalve voor swingers, maar daar schreef ik al over in eerder column. Natuurlijk weten swingers elkaar wel te ontmoeten. Gelukkig maar, anders kwam er van al dat swingen niets terecht. We ontmoeten elkaar in parenclubs, op grote feesten, op kleine thuisfeestjes en natuurlijk op internet. Klikt het met mensen tijdens die ontmoetingen dan hebben we niet alleen seks, maar praten ook met elkaar. Logisch, ook op de golfbaan wordt met elkaar gepraat en in swingersland is dat niet anders. En vaak gaat het gesprek dan over hele normale zaken. Over werk, over je bedrijf, de kinderen en de vakantie.

Doordat je nieuwe mensen ontmoet en communiceert ben je al aan het netwerken. Van het een komt al snel het ander. Zo komt het dat onze badkamer is verbouwd door een swingende tegelzetter, wij onze boekhouding uitbesteden aan een swingende boekhouder en wij pas een nieuwe auto kochten bij een dealer die wij tot onze horizontale vrienden rekenen.

Daarmee komt dan een onverwacht probleem om de hoek kijken. Hetzelfde probleem dat speelt als je moet verklaren waar al die nieuwe vrienden ineens vandaan komen als je weer een weekendje weg gaat. Hadden we de autodealer op de hockeyclub ontmoet dan was er geen vuiltje aan de lucht geweest. Was de tegelzetter gewoon in de gouden gids gevonden en niet in het bubbelbad van een parenclub, dan hadden we een verklaring gehad. En zo kwam het dat ik onlangs een zakelijk gesprek had met de directeur van een bloeiend MKB bedrijf. Het gesprek was voorgezet door een lieve swing vriendin van ons die bij het bedrijf werkt. De vraag die werd gesteld door de directeur was niet meer dan logisch: “Waar ken je Liesbeth van?” De directheid bracht me even uit balans. Gelukkig kon ik de stilte die ik liet vallen beperken en antwoordde luchtig: “Oh, die ken ik al heel lang, we hebben samen nog op school gezeten en altijd contact gehouden”. Met het antwoord was de vraag ook weer verdwenen en gelukkig werd er niet doorgevraagd. Ondertussen vroeg ik me natuurlijk wel af of die zelfde vraag al aan Liesbeth was gesteld. Nog voordat ik de auto startte stuurde ik Liesbeth snel een appje om haar te zeggen dat wij samen naar school zijn geweest. Kortom: als je via je swingers netwerk ergens buiten swingersland terecht komt, zorg er dan voor dat je je verhaal klaar hebt.

 

Rens!

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.