• Geen categorie
  • 0

Happy Swingers

Het zal de meeste lezers wel opgevallen zijn dat niet iedereen over hetzelfde libido beschikt. Waarschijnlijk beschikt u over een stevig libido waardoor een hang naar promiscue gedrag is ontstaan. Anders was u wel naar andere websites gesurfd.

Een promiscue seksleven (van het Latijn promiscuus = dooreengemengd, gemeenschappelijk) houdt in dat men verschillende, wisselende, seksuele contacten met meerdere personen heeft. (Wikipedia).

Libido (Latijn: begeerte), ook wel geslachtsdrift genoemd, is een term die in de seksuologie wordt gebruikt om te verwijzen naar de mate waarin een persoon behoefte heeft aan seksualiteit. Het woord heeft verschillende betekenissen gekregen in de loop van de tijd. (Wikipedia)

Een voorwaarde voor een gelukkige relatie is dat het libido van beide partners ongeveer even groot is. Een tweede voorwaarde is wederzijdse openheid en vertrouwen. Vanuit die basis zijn er verschillende manieren om de daad bij de promiscue drijfveer te voegen. Doe je hier samen iets mee dan ligt swingen voor de hand. Achter de term “swingen” ligt een wereld van mensen die zich niet laten binden door de heersende moraal waarbij monogaam zijn nog steeds een voorwaarde is voor een gelukkige relatie. Deze mensen staan bekend als swingers. Swingen kenmerkt zich door twee belangrijke elementen: je hebt beiden seks buiten je relatie en dat in ieder geval met elkaars medeweten en goedvinden. Vaak in elkaars bijzijn. De vorm en manier waarop dat wordt ingevuld is dus veelzijdig.

Mijn vrouw en ik kennen elkaar inmiddels bijna 10 jaar en hebben van meet af aan geswingd. Nog elke dag zijn we blij die weg te zijn ingeslagen.

De leugentjes, de ongemakkelijkheid

en het af en toe vreemdgaan uit vorige relaties is weg. Daarvoor in de plaats heeft ons libido de vrijheid gekregen. Inmiddels heeft dat geleid tot vele promiscue avonturen. Die avonturen vormen de basis voor de columns die ik hier af en toe zal plaatsen. Vragen staat vrij en jouw mening is welkom.

Rens!

 

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.