Raad gevraagd.

Stel hier je vraag aan ons, ook als je je net aan het orienteren bent of wanneer je al wat meer ervaring hebt. Het is leerzaam voor iedereen en je helpt anderen die wellicht dezelfde vraag hebben!
Lezen kun je zonder registratie, wanneer je wilt reageren is registratie kosteloos natuurlijk...
Post Reply
AllesSamen
Posts: 2
Joined: 25 Apr 2022 22:44

Raad gevraagd.

Post by AllesSamen »

26 april 2022

Ik ben Joop en mijn vrouw heet Elly. April 2021 had ik me aangemeld bij een swingers-site. Ik ben daarna 2 weken bijna elk moment van de dag opgewonden geweest. Ik correspondeerde met andere stellen en niet specifiek met vrouwen. Ik wilde er meer van weten. Het was alsof ik de tijd herleefde van toen ik 13 tot 20 oud was. Voor mij was het een "bevrijding" om vrij over intieme sexuele handelingen en verlangens te chatten. Zo texte ik voor het eerst sinds 30 jaar zonder taboes met een andere vrouw. Toen duidelijk werd, dat ze een vrouw zocht voor haar man en zij wilde kijken, merkte ik, dat swingen alleen dus werkt als de verlangens/sex-fantasieën bij elkaar aansluiten.

Ik leerde in die eerste 2 weken vooral wat ik wel en niet wilde. De belangrijkste ontdekking was, dat ik alles samen wilde doen met Elly. Het zou een avontuurtje worden voor ons beiden. Ik zocht/zoek geen andere vrouw, omdat we samen altijd heerlijke en meestal heftige sex hebben. Ik kwam/kom dus niets te kort. Ik houd van Elly om hoe ze is en hoe ze is geworden. Daarmee bedoel ik, dat een relatie nooit stil staat en ook niet op het gebied van sex.

Bijna alle sexuele handelingen, die wij ons tot nu toe eigen hebben gemaakt, begonnen met een fantasie van mij. Als Elly mijn opmerkingen of houdingen niet oppikte, deed ik het maar met mezelf tot het moment, dat ik letterlijk moest zeggen: “Wil je dat alsjeblieft bij mij doen”, waarna El er ook geil van werd en het spel en de technieken zelf verder ontwikkelde. Gaandeweg heb ik haar ook gevraagd om meer van zichzelf te laten blijken/horen als we sex hebben. Een vrouw die geniet en daarbij heerlijke kreungeluidjes maakt, is natuurlijk extra opwindend. Aan een sex-pop zou ik het niet vragen.

Na 2 weken heb ik Elly dus verteld, dat ik ons aangemeld had bij een Swingers-site. Eerst bij “TheAdultHub”, maar dat bleek een fake-site te zijn. Na een tip van een local sex-shop bleek SDC een goede site daarvoor te zijn.

Na mijn best gedaan te hebben om haar te overtuigen, maakte ik een afspraak met een lokaal swingers-stel. Voordat we met hen contact kregen, had ik al duidelijk gezegd, dat ik niet op zoek ben naar een andere vrouw. Ook had Elly duidelijk haar grenzen aangegeven en ik zou er mede voor zorgen, dat die gerespecteerd zouden worden. We ontmoetten het andere stel na zonsondergang op een strandje op Curacao, waar we sinds kort wonen en werken. De ontmoeting was rustig en ontspannen. We kregen de boodschap mee om het rustig aan te doen en kleine stapjes te zetten. Ik moest vooral niet voor mijn vrouw uit lopen. Verder is er niets gebeurd.

Enkele weken daarna kwamen zij bij ons op bezoek. Na wat praten zijn we naar een slaapkamer gegaan waar we, volgens afspraak, sex hadden met ieders eigen partner. Elly was erg gespannen; ik niet. Achteraf gezien was het saai. Het ander stel was duidelijk voorzichtig met ons en wilde niets forceren. Zij gaven ons de kans om verder te gaan. Toen ik iets van Elly wilde laten zien, reageerde het ander stel daar netjes op met: “Oh, dat is sexy”, maar ik merkte en voelde dat mijn vrouw dat niet zo vond. Bekeken worden was dus ook een stap te ver voor haar. Ik weet nu, dat ik het juist heel geil zou vinden als een ander zou zien wat mijn vrouw bij mij doet of wat ik bij mijn vrouw doe.

Vanaf het begin van onze relatie (30 jaar geleden) heb ik dikwijls mijn sex-fantasieën verteld als we met elkaar vreeën. Die geile verhaaltjes verzin ik ter plekke en hebben een flink porno-gehalte. Ik dacht, dat mijn vrouw het ook opwindend vond om die verhaaltjes te horen, want ze reageerde er goed op. Ze heeft me in ieder geval nooit gezegd, dat ze ze liever niet wilde horen of dat het haar niets deed.

Het is nu een jaar geleden, dat ik ons aangemeld heb bij SDC. Ik heb haar gezegd, dat ik blijf communiceren op SDC en dat ze me moet vertrouwen, dat ik nooit iets fysieks zal doen zonder haar. Dat is de kern van mijn initiatief: samen ontdekken hoe ons sex-leven verrijkt kan worden door onze sex te laten zien en misschien gedeeltelijk te delen met een ander stel. Voor mij is dat 100% duidelijk, omdat ik het alleen als een verrijking wil zien. Het gaat me alleen om ons; niet om een andere vrouw of man.

Ik had de app op haar mobiel gezet en gezegd, dat ze alles kan volgen wat er geschreven wordt. Voor zover ik weet, heeft ze nog nooit van die mogelijkheid gebruik gemaakt, want ze heeft me er nooit over aangesproken. Dat doet me pijn, want zo geeft ze aan, dat ze niets wil weten wat er in mij leeft. Ik voel me daarin alleen staan, terwijl ik haar in alles betrek en een open boek ben. Dan begin ik aan allerlei andere dingen te denken, maar die kan ik niet meer tegen haar zeggen, want dan voelt ze zich aangevallen en klapt dicht.

In het afgelopen jaar is het zeker 3 keer voorgekomen, dat we een echte crisis hadden, omdat ik weer begon over mijn behoefte om onze sex te laten zien en misschien te delen met een ander stel. Het was en is eigenlijk ook niet meer mogelijk om een sex-verhaaltje te vertellen terwijl we vrijen, omdat ik dan voel alsof ze getraumatiseerd is (door mij), terwijl we geen van beiden sex hebben gehad met een ander.

Door die enkele confrontaties heb ik veel ontdekt over haar en over mezelf.
Wat mij betreft:
Mijn mentale sex-beleving is bepalend voor alles wat ik doe en wil doen met sex. Natuurlijk speelt liefde voor elkaar daarin een grote rol, maar als we stevig bezig zijn, dan zal eerder “Neuk me, neuk me” gezegd worden dan “Ik hou van je”. Alhoewel dat laatste ook gezegd wordt, want we zijn niet voor niets al 30 jaar samen. Ook heb ik veel ontdekt, wat ik nog graag op sexgebied zou willen ontdekken nu het nog kan. El weet dan wel wat ik bedoel.
Wat haar betreft:
Ik ontdekte, dat ze het woord “geil” nooit gebruikte om aan te geven dat ze zich zo voelde. Daarna ben ik dat woord veel gaan gebruiken als ik me voor, tijdens en na de sex zo voelde. Na enkele maanden is mijn vrouw voor het eerst ook begonnen met dat woord te gebruiken. Ik hoop daarmee, dat ze zich meer bewust wordt van haar eigen sexualiteit en de daarbij behorende geilheid en wat ze als vrouw daar mee kan doen, want ze kan heerlijk genieten van sex.

Waarom was het een belangrijke ontdekking voor mij? Als je je niet bewust bent van je eigen geilheid en dat nooit als zodanig benoemd hebt voor jezelf en zelfs niet tegen je eigen partner, dan is sex delen/laten zien met/aan een ander natuurlijk niet mogelijk, want daarvoor is een geil gevoel nodig en minstens één sex-fantasie.

Ook ontdekte ik, dat mijn vrouw me nooit een sex-fantasietje had/heeft verteld. Dat heb ik daarna besproken met haar, want ik wil, dat zij zich daarvan bewust is. In een liefdes-relatie mag en kan alles gezegd worden, zolang de een de ander maar niet doelbewust pijn doet. Communicatie tijdens de sex is belangrijk, maar ook als je alleen over sex praat.

Wie kan me raad geven om mijn vrouw nog meer bewust te maken van haar eigen sexualiteit en hoe dat kan leiden naar eerst proberen en experimenteren en daarna pas bepalen wat wel en niet kan betreffende sex-contacten met een ander stel.

Voorbeeld: Mijn wens is om onze sex in close-up te laten zien aan een ander stel en omgekeerd. Waarom ik dat zo voel, weet ik niet en vind ik ook niet belangrijk. Ik heb nooit sex-taboes gehad.

Bedankt voor het lezen en alvast bedankt voor elke serieuze reactie.

Joop
Ray
Site Admin
Posts: 16
Joined: 15 Jun 2020 15:47

Re: Raad gevraagd.

Post by Ray »

Hoi Joop, sorry dat ik zo laat reageer maar kan het zijn dat we je vraag aan de andere kant van de site al hebben beantwoord in de reacties onder het artikel?
https://samenswingen.nl/hoe-kan-ik-mijn ... e-swingen/
Ray
Site Admin
Posts: 16
Joined: 15 Jun 2020 15:47

Re: Raad gevraagd.

Post by Ray »

Bedankt Joop voor je antwoord, we gaan verder via de reacties op de website zelf
Post Reply