• Geen categorie
  • 0

Een Dubbel leven

Soms zittWenT3 107en we samen in de kroeg, mijn vrouw Sonja en ik. Of we lopen in de supermarkt, liggen op het strand of maken een wandeling. Soms kijken we elkaar dan even aan, de vraag die achter de blik ligt kennen we inmiddels maar al te goed:” Zouden zij ook?” zeggen die ogen dan.

Swingers zijn niet te herkennen in het dagelijks leven. Waar het er bij sommige homo’s en lesbo’s dik boven op ligt is dat bij swingers anders. We denken weleens dat we bij een toevallig passerend stel iets herkennen: een flirterige blik, een bepaalde uitstraling zou dan de aanwijzing zijn om ze maar bij de club te rekenen. Maar dat weet je natuurlijk nooit en als het een aantrekkelijk stel is dan kan het natuurlijk ook gewoon wishful thinking zijn.

Swingers willen in het dagelijks leven bijna nooit als zodanig herkend worden. De meeste swingers leiden een dubbel leven. In veel gevallen weten familie en naaste vrienden niets van het geheime bestaan van de swingers om zich heen. Wij kwalificeren mensen in 3 categorieën: verticaal – geen swingers en ze weten niet van onze geheimen, horizontaal – onze swingvriendjes en diagonaal – enkele, ruimdenkende goede bekenden, geen swingers, maar ze weten van onze escapades.

Het voordeel van samen een geheim delen is precies dat: Het samenbindende gevoel dat je samen iets weet en doet wat heel veel anderen niet weten. Het nadeel is dat je altijd op je woorden moet letten en er voor moet zorgen dat er geen er geen bewijsmaterialen van een losbandig leven rondslingeren in huis. Een dildo is immers zo over het hoofd gezien. Dan is het toch lullig als tante Mien een kussentje op de bank achter haar reumatische rug trekt en er ineens een grote zwarte dildo naast haar op de bank ligt. Geef daar maar eens een draai aan.

Daarom kijken we weleens met een beetje jaloezie naar gecertificeerde homo’s en lesbo’s. Ze zijn wettelijk erkend, hebben belangen organisaties en in grote bedrijven bestaan er roze platforms om hun positie te bestendigen. Zullen we dan maar op de barricades? Rechten en erkenning eisen voor swingers? Liefst met een gesubsidieerde belangenvereniging gefinancierd vanuit een Europese emancipatie pot? Ach welnee, laat ons maar dubbel leven en in stilte en zonder ophef genieten van ons geheim. Dat vinden we een betere tijdsbesteding dan op de barricades.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.